"Başörtüsüne özgürlük referandumuna var mısınız?"

"Başörtüsüne özgürlük referandumuna var mısınız?"

Taksim Gezi Parkı'nda başlatılan eylemlere tepki gösteren Kocaeli İnanç Özgürlükleri Platformu, halkın başka taleplerinin de olduğunu belirterek, başörtü özgürlüğü için referandum çağrısı yaptı.

KOCAELİ - Kocaeli İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından İzmit İnsan Hakları Parkında 426. Hafta basın açıklaması düzenlendi. İnsan Hakları Savunucuları Derneği adına Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin'in okuduğu açıklamada, Taksim Gezi Parkı'nda halk adına eylem yaptıklarını iddia edenlere "Taksim'e cami, tarihi topçu kışlası ve başörtüsüne özgürlük için referandum" çağrısı yapıldı.

"Başarısız bir sivil darbe girişimine daha tanık olduk"
"90 seneden beri halkla hiç bağlantısı olmamasına rağmen, halkı yönetme talebinde olan güçlerin başarısız bir sivil darbe girişimine daha tanık olduk" diyen Metin, "1908'de Sultan Abdülhamit'e yapılanların, 27 Mayıs'ta Menderes'e yapılanların bir benzeri günümüzde sergilenmeye çalışıldı. Halkımız uyandığı için başarılı olmadı. Bunlar biten ittihatçı, ulusalcı, Kemalist anlayışın son çırpınışlarıydı. Ağaç katliamı kılıfıyla, halkın bir kesimini yanına çekse de, bitmiş CHP'nin Kadıköy'de yapacağı miting yerine Türkiye'nin her yerinden gelen otobüsleri Taksime yollayıp, "halk sokaklara döküldü, isyan var, Türk baharı yaşanıyor" görüntüsü verilse de, sokaklardaki kalabalık, 76 Milyona orantılandığında, halkın yüzde 1'ne dahi tekabül etmiyordu" ifadelerine yer verdi.

 

"Gelin halka soralım"
Taksim'de demokratik talep naraları atan kimselerin referandum denilince suspus olduklarına dikkat çekilen açıklamada Metin, "Burası demokratik bir cumhuriyetse, siz de masumane demokratik isteklerde bulunuyorsanız gelin demokratik şekilde halka soralım. Taksim'in turistik yapısına uygun, tarihi Osmanlı kışlasını ve camiyi halk istiyor mu? İstemiyor mu?" diye konuştu.

 

"Başörtüsü için referanduma gidelim"
Türkiye'de sadece Taksim'dekilerin değil, 76 milyon halkın taleplerinin de olduğunu söyleyen Metin, "Taksim nasıl şu an Türkiye'nin meselesi ise, başörtüsü de 90 yıldan beri Türkiye'nin meselesi. Bu arada başörtüsü için de referanduma gidelim. İstanbul, Taksim'e camiyi, kışlayı, Türkiye'de başörtüsüne özgülüğü oylasın. Halkı yakından ilgilendiren bu konularda kararı, yine halk versin. Demokratik talep diyenlere, seçim her şey değildir diyenlere soruyoruz. Taksimde cami ve kışla, Türkiye'de başörtüsüne özgürlük, referanduma var mısınız?" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.