'Batı dünyası ektiğini biçiyor'

'Batı dünyası ektiğini biçiyor'

Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörü Veysi Yumlu, 12 kişi için ayağa kalkan Batı Emperyalizmi ve Siyonist İsrail’in son yıllarda katlettiği 12 milyon Müslüman’ın hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şube Başkanı ve Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörü Veysi Yumlu, Fransa’nın mizah dergisi Charlie Hebdo’nun İslam’ın kutsallarına yaptığı saldırıları yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

 

Batı dünyasının İslam ve Hz. Muhammed (sav) düşmanlığının son günlerde alçaklığın en yüksek perdesinden tekrar tezahür ettiğini vurgulayan Yumlu açıklamasına şöyle devam etti: “Artık bu düşmanlık devlet politikalarından öteye geçmiş, kitleselleşmiştir. İslam düşmanı batı, tarih boyu İslam coğrafyasını işgal etmekle, katliamlar yapmakla, Müslümanlar için hayatı zindan etmişlerdir. İslam âleminin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini sömürmekle yetinmemiş bir de İslam’a ve onun kutsallarına periyodik olarak hakaret etmiş, hicvetmiş, hakir görmüştür. Son olarak Fransa’da yaşananlar, gelinen nokta itibarıyla İslamofobiye sebep değil bilakis görülmek istenmeyen gerçekleştirilmiş tüm zulümlerin sonucu olmuştur. Batı dünyası ektiğini biçmektedir.”

 

Çağın Kab Bin Eşref’leri tarafından ifade özgürlüğü maskesi altında Müslümanların mukaddesatına yapılan çirkin saldırıların, demokrasi maskesinin altına giren batının iğrenç yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyleyen Yumlu, Ortadoğu'da her gün yüzlerce insan ölürken kılını kıpırdatmayan Batı’nın kendi ürettikleri olayların ucunun kendilerine dokunması sonrası topyekûn tepki verdiklerini ifade etti.

 

"Yahudileri hicveden çalışanını kovdular"

Söz konusu derginin yayın hayatı boyunca İslam’a ve kutsal değerlerine sürekli hakaret ettiğini verdiği örneklerlerle gösteren Yumlu, derginin İslam’a ve kutsallarına saldırmayı kendisine alışkanlık haline getirdiğini dile getirerek, “Peygamber'e ve İslam'a yönelik hakaretler 'özgürlük ve ifade hürriyeti' söylemleriyle sunulup, savunulurken aynı dergi 2008 yılında kendi yazarı ve çizeri olan Maurice Sinet'i Yahudilik ve Yahudilerle ilgili bir karikatür çizdiği gerekçesiyle, 'nefret suçu' işlediğinden dolayı işten kovmuştur. Bununla da kalmamış genel yayın yönetmeni bu çizere karikatürünün anti-semitik bir anlam taşıdığını, Yahudilerden özür dilemesi gerektiğini söylemiştir.” dedi.

 

"Charlie Hebdo saldırısı bir sonuçtur"

Batının ifade özgürlüğü adı altına yayınlarında kutsallara ve İslam ülkelerinde ise Müslümanlara saldırması nedeni ile yapılan saldırının bir sonuç olduğunun altının çizen Yumlu, “ Fransa, Orta Afrika, Mali, Suriye, Irak ve birçok İslam beldesinde şu anda bile kan akıtmaktadır. Ama öyle görünüyor ki, batı yine büyük bir kibir ve aymazlıkla, gerçekleri görmek istemiyor, olayların sebeplerini tersyüz ederek İslam Peygamberine saldırmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

Öldürülen milyonlarca Müslüman’ın hesabını verin

Batı Emperyalizmi ve Siyonist İsrail’in öncelikle öldürülen milyonlarca Müslüman’ın kanının hesabını vermesi gerektiğini belirten Yumlu, “Batı emperyalizmi ve Siyonist İsrail tarafından yakın tarihimizde 12 milyon Müslüman öldürülmüş, buna sesini çıkarmayan insanların 12 kişi için ayağa kalkması kabul edilemez bir durumdur. Önce öldürülen milyonlarca Müslüman’ın hesabını verin. Acaba sormak gerekmez mi? Fransa'nın Cezayir ve Ruanda'daki katliamlarının sebebi neydi? Amerika'nın Afganistan'da, Irakta, Suriye'deki katliamlarının sebebi nedir? Myanmar'da Orta Afrika'da Müslümanların yakılmasının sebebi nedir? Terör çetesi İsrail'in Filistin'de Müslümanları katletmesinin sebebi nedir? Bunlara birisi çıkıp bir gerekçe söylemelidir.” diye çağrıda bulundu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.