Batı Kürdistan'da yeni parti kuruluyor

Batı Kürdistan'da yeni parti kuruluyor

Mesud Barzani yanlısı Suriyeli 4 Kürt partisinin yetkilileri düzenlenecek kongre için Erbil’e gitti.

Güney Kürdistan'dan yayın yapan Rudaw televizyonu, Suriye’deki 4 Kürt partisine mensup 645 kişinin kuracakları yeni bir parti için bu sabah Erbil’de kongre düzenlediklerini bildirdi.

Mesud Barzani’ye yakın Suriyeli Kürtlerin oluşturduğu Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi’nin (ENKS) önde gelen gruplarından Abdulhakim Beşşar liderliğindeki el-Parti, Kürdistan Demokratik Birliği, Mustafa Cuma liderliğindeki Azadi Partisi ve Mustafa Uso liderliğindeki Azadi Partisi’nin Erbil’de yeni bir örgütlenmeye gidecekleri bildirildi.

Haberde dört partinin yapacağı ortak bir kongre ile Suriye Kürtleri Demokrat Partisi adlı yeni bir parti kuracakları bildirildi.

Kongrede parti yetkilerinin paylaşımıyla ilgili 21 kişilik bir komite kurulacağı ve Cuma günkü oturumda da partinin başkanının seçileceği belirtilirken 21 kişilik komitenin 8’inin el-Parti’den, 10’unun iki Azadi partisinden 3’ünün de Demokratik Birlik Partisi’nden oluştuğu ifade edildi.

Parti başkanının kim olacağı konusunda görüş ayrılıklarının bulunduğu ifade edilen haberde başkanlık için Abdulhakim Beşşar ile Kamran Haco’nun isimlerinin öne çıktığı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.