Batman Bölge Devlet Hastanesinde hastalara erbane ile müzikli terapi

Batman Bölge Devlet Hastanesinde hastalara erbane ile müzikli terapi

Batman’da psikiyatri servisinde yatan hastalara müzikle terapi veriliyor.

Batman Bölge Devlet Hastanesi psikiyatri servisinde yatan hastalara müzikle terapi veriliyor. Düzenlenen etkinlikler hasta ve hasta yakınları tarafından ilgi görüyor.

Haftanın belli günlerinde hastalar için erbane (def) ile müzik etkinliği düzenleniyor. Sağlığından ötürü yataktan çıkamayan bazı hastalara ise isteği durumunda yanına giderek başucunda ona müzik ziyafeti veriliyor. Servis hemşirelerinin gönüllü olarak verdikleri erbane etkinliği hasta ve hasta yakınlarını mutlu ediyor.

Müzik tedavinin önemli bir parçası

Tedavinin bir parçası olan müziğin etkilerine ilişkin hastane psikologlarından Medine Çatak Kış, “Tedavinin en iyi yollarından biri, en etkili olanı müziktir. Depresyon, stres, sinirlilik, panik atak, uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, baş, boyun, bel, kas ve eklem ağrıları, diyabet, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü gibi problemlerin çözümünde yardımcı tedavi olarak kullanılıyor. Müziğin, hastanın aklı ve ruhi güçlerini artırmak için kullanılması lazım. Tedavinin amacı hastalıkla mücadele için cesaret vermek ve hastayı sevdiği insanlarla bir araya getirmektir. İnsanlar kederini, sevincini müzikle bildirir. Hasta ve hasta yakınlarımız bundan son derece büyük keyif alıyorlar.” dedi.

Hasta refakatçisi Ahmet Akman, şunları aktardı:

“Oğlum hastanede tedavi görüyor. Ben de yanında refakatçiyim. Bu tür etkinliklerle yatan hastalar ve refakatçileri kendimizi daha iyi hissediyoruz. Bunun için teşekkür ediyoruz.”

 İLKHA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.