"Batman’da 3 milyar 734 milyon TL’lik proje bulunmaktadır"

"Batman’da 3 milyar 734 milyon TL’lik proje bulunmaktadır"

​Batman’da 2018 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin başkanlığında yapıldı.

Batman İl Koordinasyon Kurulunun 2018 yılının ilk dönem toplantısı, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin başkanlığında Valilik Konferans Salonu'nda saat 14.00'de gerçekleştirildi.

Toplantıya; ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri ve ilgili yetkililer katıldı.

Çetin toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, Batman'da yapılan ve devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Batman’da 16 kuruluşa ait 411 projenin bulunduğunu belirten Çetin, “Bu projelerin toplam proje tutarı 3 milyar 734 milyon 577 bin TL olup, bu projeler için 2018 yılı 1’inci dönem itibariyle bir milyar 135 milyon 37 bin TL harcama yapılmıştır. 2017 yılında ayrılan ödenek tutarı 930 milyon 520 bin TL’dir. Bu ödeneğin 683 milyon 409 bin TL’sinin harcanmış olduğunu görüyoruz. Yapılan harcamalara göre, proje genelinde nakdi gerçekleşme oranı yüzde 62,97, fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 64,62’dir.” dedi.

Çetin, yatırım programında bulunan 16 kuruluşa ait 411 projenin durumları hakkında bilgi vererek; 204 projenin bittiğini, 155 projenin devam ettiğini, 33 projenin ihale aşamasında olduğunu, 19 projenin henüz başlanamayan projeler arasında yer aldığını belirterek, bu projelerin 28'inin tarım sektörü, 137'inin ulaştırma sektörü, 4'ü madencilik, 53'ünün eğitim, 67'sının enerji sektörü, 19'unun sağlık sektörü, 7'sinin yüksek öğretim ve 96'ının bunun dışındaki diğer kamu hizmetleriyle ilgili olduğunu ifade etti.

Toplantıda il ve ilçelerdeki sorunlar ile buralara yapılan yatırımlar masaya yatırılarak görüş alışverişinde bulunuldu. 

Toplantıda kamu kurumlarının müdür ve yetkilileri tarafından hazırlanan, yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının 2018 yılı 1'inci dönem Yatırımcı Kuruluş Dönem Raporu, Yatırım Projeleri İzleme Raporu, Yatırım Projeleri Çalışma ve İş Programı Genel Değerlendirme Raporları Vali Vekili Çetin'e sunuldu.

Toplantıya katılan kurumlar, kendi çalışmaları hakkında detaylı bilgi vererek, yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında geniş kapsamlı bilgiler sundular.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler