Sıfır Atık Projesi kapsamında Batman’da 8 bin kilogram atık toplandı

Sıfır Atık Projesi kapsamında Batman’da 8 bin kilogram atık toplandı

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında nisan ayında Batman’da 8 bin kilogram atık toplandı.

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında nisan ayında Batman’da toplanan atık miktarları ve kazanımları ile ilgili Valilik tarafından bir açıklama yapıldı. Bu kapsamda ilde 8 bin kilogram atık toplandığı bildirildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesinin, Ankara’dan başlamak üzere aşamalı olarak tüm Türkiye’de hayata geçirileceği ifade edildi.

Projenin kamu kurum/kuruluşlarında, eğitim kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, dinlenme tesislerinde ve büyük iş yerlerinde uygulanması ve 2023 yılında tüm Türkiye’de uygulamaya geçilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, “2019 yılı nisan ayı itibariyle Sıfır Atık Projesi kapsamında; envanter oluşturmak, istatistik yayınlamak, kazanımları hesaplamak, uygulamaları daha kolay izlemek, bilgi ve belgelendirme altyapısını oluşturmak amacıyla Sıfır Atık Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle birlikte sıfır atık projesine dahil olan kurum ve kuruluşlar atık beyanlarını ve sıfır atık projesi ile ilgili tüm işlemleri online olarak yapacaklardır. Sıfır Atık Bilgi Sistemine 226 kurum ve kuruluş dâhil edilmiş olup bu tarih itibariyle nisan ayı için beyan edilen atık miktarı 8 bin 167 kilogram geri dönüşümü mümkün olan atık toplanıp lisanslı firmalara teslim edildiği görülmüştür.” denildi.

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi: “Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan 8 bin 167 kilogram geri dönüştürülebilen atık ile yaklaşık; 108 ağacın kesilmesi önlendi, 30 bin 622 Kwh enerji tasarrufu, bin 203 kilogram daha az sera gazı salındı, 177 metreküp su tasarrufu sağlandı ve 36 metreküp depolama alanından tasarruf edildi.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler