Batman'da anız yangınlarının önlenmesi çalıştayı yapılacak

Batman'da anız yangınlarının önlenmesi çalıştayı yapılacak

İnsan sağlığını ve çevreyi olumsuz yönde etkileyen anızın önüne geçilmesi amacıyla Batman'da "Ulusal Anız Yangınlarının Önlenmesi Çalıştayı" yapılacak.

Batman Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Batman Üniversitesi, Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Batman Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 25-27 Ekim 2017 tarihleri arasında "Ulusal Anız Yangınlarının Önlenmesi Çalıştayı" yapılacağı bildirildi.

Batman Üniversitesi merkez kampüsünde yapılacak çalıştayla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün toplantı salonunda ulusal basın mensuplarıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısının ardından çalıştayla ilgili İLKHA’ya konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, çalıştaydaki amacın; anız yangınlarının dağılımının tespit edilerek önlenmesi için uygulanan tedbirler ile alınabilecek ilave tedbirlerin belirlenip, anız yangınlarının neden ve sonuçları ile çevre ve sağlık sorunlarına yönelik farkındalık oluşturularak, bu yangınların önlenmesi olduğunu belirtti.

Kiyas, “Çalıştaya katılımcı olarak fikir ve önerilerini sunmak üzere 23 tarım il müdürlüğü, 16 üniversite, 8 araştırma ve enstitü, 3 TİGEM işletmesi, 2 tarımsal araştırma ve yayım merkezi, 7 ilçe kaymakamlığı, ilimize bağlı tüm mahalle ve köy muhtarlıklarını ile çevreyle ilgili dernekleri çalıştaya davet ettik. Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Çevre bakanlıklarından da bazı bürokratlar katılacaklar.” dedi.

Ülkede anız yangınlarını önlemeyi hedeflediklerini vurgulayan Kiyas, “Çalıştayda birinci gün açılışımız olacak, kalan 2 gün boyunca 'Anız yangınları nasıl önlenebilir?' ile ilgili gelen tüm katılımcılarımız fikir, öneri, düşüncelerini bize sunacaklar. Biz, bu önerileri toplu şekilde son gün ilan edeceğiz. Uzun vadeli hedeflerimizin arasında da bunları kitap haline getirip ilgili kurumlara sunmayı ve bunu ileride devam ettirerek, bu ülkede anız yangınlarını önlemeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.