Batman’da arı yetiştiricilerine eğitim verildi

Batman’da arı yetiştiricilerine eğitim verildi

Batman’da arı yetiştiricilerine yönelik arılı kovan projesi ve arı yetiştiriciliği eğitimi verildi.

Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Soğucak, Büyükdere ve Akalin köylerinde bulunan 18 arı yetiştiricisine İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından arılı kovan projesi ve arı yetiştiriciliği eğitimi verildi.

Konuyla ilgili Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “GAP Kırsal Kalkınma Programı kapsamında; gerek bitki deseni gerekse florasının zengin oluşu ve arı yetiştiriciliğine yoğun ilgi gösteren çiftçilerimizin talepleri de göz önünde bulundurularak bu köylerimizde yüzde 70 hibe (GAP İdaresi) ve yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde toplam 80 bin 730 TL'lik bütçe ile 10 yetiştiriciye kişi başı 20 arılı kovan ve malzeme olmak üzere toplam 200 arılı kovan ve arı malzemesi projesi GAP İdaresine sunulmuş ve projemiz GAP İdaresince kabul edilmiştir. Arılı kovanları ve arı malzemeleri 2016 yılı Mart ayına kadar çiftçilerimize teslim edilecektir.” denildi.

Açıklamada, projeden faydalanan ve arı yetiştiriciliğine merak duyan 18 yetiştiriciye Mart ayı sonuna kadar hem teorik hem de uygulamalı olacak şekilde alanında uzman hoca tarafından eğitim verilmeye başlandığı belirtildi.

Açıklamanın sonunda, bu eğitim ile yetiştiricilerin bilinçli ve tekniğine uygun yetiştiricilik yapmalarını sağlayarak, dağıtılacak arılı kovanlardan daha yüksek ve kaliteli bal üretimini hedeflendiği kaydedildi. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.