Batman'da çiftçilere üzüm fidanı dağıtıldı

Batman'da çiftçilere üzüm fidanı dağıtıldı

Batman'ın Gercüş ilçesindeki çiftçilere 4 bin adet asma anacı fidanı dağıtımı yapıldı.

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Gercüş ilçesindeki çiftçilere 4 bin adet Amerikan asma anacı fidanı dağıtımı yapıldı.

Gercüş Çiftçi Eğitim Merkezinde düzenlenen dağıtım töreninde bir konuşma yapan İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman'da mezrone üzümünün yaygınlaşması amacıyla çiftçilere 4 bin adet Amerikan asma anacı fidanı verdiklerini söyledi.

Yıllardır üzümün yapıldığı bağlarda çalışmalar yaptıklarını aktaran Kiyas, "İlimizde bağcılığı geliştirme çalışmaları kapsamında, ilimizin önemli üzüm çeşidi olan mezrone çeşidinin korunması ve yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilerimize 4 bin adet Amerikan asma anacı üzerine aşılı asma fidanı dağıttık. Üç yıldır düzenli olarak bağ alanlarımızda gençleştirme çalışmaları yapmaktayız. Bu önemli üzüm çeşidimizin kaybolmaması için bu tür çalışmalarımız devam edecektir." diye konuştu.

Törene; Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, Gercüş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Kaplan ve çiftçiler katıldı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.