Batman’da çocuklara yönelik Genel Yoğun Bakım Ünitesi

Batman’da çocuklara yönelik Genel Yoğun Bakım Ünitesi

Batman’da çocuklara yönelik Genel Yoğun Bakım Ünitesi açılarak aynı zamanda hastanenin yatak kapasitesi de artırıldı.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çocuklara yönelik Genel Yoğun Bakım Ünitesi açıldı. Çocuk hastaların takip edileceği 6 yataklı genel yoğun bakım ünitesi ile aynı zamanda hastanenin yatak kapasitesi de artırılmış oldu.

Sağlık Bakanlığı kalite standartları kapsamında yapılan 6 yataklı genel yoğun bakım ünitesi hizmete girdi.

Konuya ilişkin bilgi veren Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, “Yeni doğan yoğun bakım ünitesinden sonra tamamlamış olduğumuz çocuklara yönelik 6 yataklı genel yoğun bakım ünitemiz de hizmete girdi. Böylece hastalarımıza daha geniş bir kapsamda hizmet vereceğiz.” dedi.

Ünitenin hastane hizmetlerinde ayrı bir önem taşıyan bir özelliğe sahip olduğuna vurgu yapan Pamukçu, şöyle devam etti; “Yoğun bakım ünitemiz; hastaların takip ve tedavileri için rutin yöntemlerin yetersiz kaldığı, ancak henüz organ yetmezliği başlamamış yaşamsal destek gereksinimi olan ve yakın takibi gereken kritik hastalara hizmet vermek üzere düzenlenmiştir. Teknik donanım açısından son derece özellikli multidisipliner ünitedir. Kritik hasta bakımı üzerine eğitilmiş personellerle hizmet vermektedir. Bundan böyle il dışına sevk etmek durumunda kaldığımız hastalarımızın takip ve tedavisini hastanemizde de yapabileceğiz.” (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.