Batman’da darbe nöbeti 13’üncü gününde foto

Batman’da darbe nöbeti 13’üncü gününde foto

15 Temmuz ABD destekli yapılan darbe girişiminin ardından başlayan gösteriler, Batman’da 13’üncü gününde de devam etti.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini protesto gösterileri tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da 13’üncü gününde devam ediyor. HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK’nın destek verdiği gösterilere halkın desteği yoğun bir şekilde sürüyor.

Turgut Özal Bulvarı valilik önünde toplanan binlerce kişi açtıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla cuntacılara, tepkilerini hep bir ağızdan ortaya koyuyor. Kentteki engelliler de destek için alanda hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından halka hitaben bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Türkiye’nin İslam coğrafyasının son kalesi olduğunu söyledi. Uçar, “Ülkemiz 15 Temmuz günü işgal edilmeye çalışıldı. Buna sakın darbe girişimi demeyin, bu bir işgal girişimidir. Bizden tam 100 yıl önce Osmanlı’nın tüm topraklarını parçalayan, tüm milletini bölen, dağıtan ve vatanımızı işgal edenler, 100 yıl sonra yeniden işgali denediler. Sakın unutmayın, 100 yıl sonra bile bu alçaklar yine vatanımızı parçalamak isteyeceklerdir.” dedi.

Vatan toprakları için sokaklara döküldüklerini vurgulayan Uçar, “Bu darbeyi FETÖ ile onu kullanan devletler yaptı. Kuklayı değil, onun iplerini elinde tutan kuklacıyı bilin, tanıyın ve asla güvenmeyin. Bu topraklardan başka gidecek yerimiz yoktur. Burası bizim yurdumuzdur. Bu yüzen o gece hepimiz sokaklara döküldük. Bu sefer vatanımızı alamayacaksınız. Atalarımızın topraklarını parçaladığınız gibi bu sefer parçalamayacaksınız. Burası gelecek neslimizin topraklarıdır.” diye konuştu.

Daha sonra Batman Engelliler Platformu adına bir konuşma yapan Adnan Sapancı, 15 Temmuz günü kendilerini üzen bir darbe girişiminin olduğunu anımsatarak, darbelere, darbecilere, bütün illegal yapılara karşı olduklarını ifade etti.

Özlem Ajans Sanatçılarından Selami Güneş ve Mustafa Altuntop seslendirdikleri birbirinden güzel ilahilerle gecenin geç saatlerine kadar halkı adeta coşturdu.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.