Batman’da darbe nöbeti 15’inci gününde

Batman’da darbe nöbeti 15’inci gününde

15 Temmuz ABD destekli yapılan darbe girişiminin ardından başlayan protesto gösterileri, Batman’da 15’inci gününde de devam etti.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini protesto gösterileri tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da 15’inci gününde devam ediyor.

HÜDA PAR, Saadet Partisi, AK Parti, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK’nın destek verdiği gösterilere halkın desteği eksilmeden yoğun bir şekilde sürüyor.

Turgut Özal Bulvarı Valilik önünde toplanan binlerce kişi açtıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla cuntacılara tepkilerini ortaya koyuyor. Alanda, Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altuntop’un Kürtçe ve Türkçe seslendirdiği ilahilere halk hep birden eşlik etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından halka hitaben bir konuşma yapan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Zeki Bilgin, tüm halk olarak darbe girişiminde bulunanlara karşı geldiklerini ve gelmeye de devam edeceklerini söyledi.

Bilgin, “Yüce İslam dininin mensubu olmamız hasebiyle İslam’a karşı mücadele eden bütün kurum, kuruluş ve insanlara karşı mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Bizim Kur’an’ımız ve Peygamberimiz bunu bize emretmektedir. Bizler hiçbir zaman hainlere yol vermeyeceğiz.” dedi.

Daha sonra Kur’an Nesli Platformu üyesi Eğitimciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi M.Emin Sütçü, söz alarak bir konuşma yaptı.

Darbe girişiminin amacının Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek olduğunu söyleyen Sütçü, “Ancak Allah, Suriyeli muhacirlere Ensar olan bu milletin Muhacir durumuna düşürülmesine müsaade etmedi. İslam düşmanlarının desteğiyle 40 yıldır bu milletin ve devletin kılcal damarlarına kadar yayılıp tesir eden habis bir ur gibi vücuda hakim olmayı isteyenleri, bir gecede ortaya çıkardı. Onlar bu ümmetle değil, emperyalistlerle, Siyonistlerle bir oldular.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler