Batman’da kabristanlara ziyaretçi akını

Batman’da kabristanlara ziyaretçi akını

​​Ramazan bayramı öncesi arefe gününde, yakınlarını kaybeden vatandaşlar, Batman’daki mezarlıklara akın etti.

Ramazan bayramı öncesi arefe gününde gün boyunca Batman’daki mezarlıklar, yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarla doldu taştı.

Batmanlılar, ilde bulunan mezarlıklara özelliklede Karşıyaka ve Asrı Mezarlıklarına akın etti. Arefe günü mezarlık ziyaretinin daha iyi olduğunu düşünerek ölülerine Kur’an-ı Kerim ve dua okumak isteyen Batmanlı vatandaşlar, adeta kabristanlarda adım atacak yer bırakmadılar.

Mezarlıklara giden yolların elverişsiz olması ise yollarda tıkanmalara neden oldu. Yollarda oluşan araç izdihamından dolayı trafik zaman zaman tıkandı. Mezarlık ziyaretleri için gelen vatandaşların, yanlarında getirdikleri bisküvi ve şekerleri çocuklara dağıttığı görüldü.

Yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar duygularını paylaşarak, yakınlarının bayramını kutlayıp, kendilerine dualarda bulunduklarını belirttiler.

En az her arefe ve bayramda mezarlık ziyareti yaptığını dile getiren vatandaşlardan Şehmus Çelik, “Her arefe ve bayramda olduğu gibi yine vefat eden akrabalarımızı yalnız bırakmayıp ziyaret ettik. İnşallah kabirleri cennet bahçelerinden bir bahçedir. Mekânları cennet olsun inşallah. Bizim gibi birçok insan kabir ziyaretinde bulunuyor. Her arefe ve bayramda mezarlıklar tıklım tıklımdır. Mezarlıklara gelip ölümü hatırlıyoruz.” diye konuştu. 

Her mezarlık ziyaretinde kendi yakınlarından önce İstanbul Beykoz'da 17 Ocak 2000'de yapılan baskında şehit edilen Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu'nun mezarlığını ziyaret ettiğini belirten Gülişe Parça, “Her kabir ziyaretimde şehidimizi ziyaret ediyorum. Şehidimizi ziyaret etmeden kendi eşimin ziyaretine bile gitmiyorum. Rehberimiz gönlümüzde herkesten önce geliyor. Allah onun sevgisi ve davasının sevgisinin tüm torunlarımın kalbine versin. Rabbim bizi bu davadan şaşırmasın. Rabbim onun gibi bize de şahadet nasip etsin. Beni ve tüm torunlarımı bu davada sabit kıl. Her bayram ve harefede de ziyaret ediyorum onun dışında da ziyaret ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Batman’da PKK’nin 1992 yılında katlettiği babası Feyzullah Duruk’u ziyarete geldiğini ifade eden Abdulkerim Duruk, “Babam 1992 yılında PKK tarafından şehit edildi. Bu arefe gününde mezarlık ziyaretini yaptık Allah bizi şefaatlerinden mahrum etmesin. Ziyaret edip bayramlarını kutladık. Her arefe ve Bayramlarda ziyaretlerimizi yapıyoruz.” dedi.

Öte yandan mezarlıkların kapısı küçük yapıldığından ziyaretçiler mezarlık ziyaretlerinde sıkıntı çektiklerini dile getiren vatandaşlardan Veysi Başaran, bu durumdan milletin sıkıntı çektiğini söyleyerek yetkililerin bir çözüm bulmasını istedi. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)

































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.