Batman’da küçük Öykü için kök hücre kampanyası

Batman’da küçük Öykü için kök hücre kampanyası

​Batman Eczacı Odası ve Kızılay iş birliği ile lösemi hastası Öykü Arin için kök hücre kampanyası başlatıldı.

Türkiye’nin birçok ilinde lösemi hastası Öykü Arin için başlatılan kök hücre ve kan bağışı kampanyasına Batman’dan da destek geldi.

Öykü Arin ve diğer tüm lösemili çocuklara umut olmak ve farkındalık uyandırmak adına başlatılan kampanyaya 44. Bölge Batman Siirt Muş Eczacı Odası ve Kızılay Batman Şubesi de destek verdi.

Kampanyaya Batman Oda Başkanı Adnan Bayhan, Oda Genel Sekreteri Enver Kaya, Oda üyeleri ve Kızılay şube personeli katıldı.

Kampanya ile ilgili konuşan Oda Başkanı Adnan Bayhan, Öykü Arin’in 3 buçuk yaşında lösemi hastası olduğunu hatırlatarak, uygun donörün bulunmaması halinde Öykü’nün hayata veda edeceğini söyledi.

Bayhan, "Batman Eczacı Odası olarak toplumsal bir vaka olan bu sorun ve sıkıntıda mesleğimizin gereği olarak bu vakanın yanında yer alıp toplumsal duyarlılık gösterelim dedik. Kızılay ile iş birliği yaparak Öykü Arin ve buna benzer yüz binlerce insana bir umut olsun diye bu öyküler kötü öykü olmasın ve kötü sonuçlanmasın diye kan ve kök hücre bağışı olmak üzere bir kampanya yaptık. Bu bir başlangıçtır. Bugünden itibaren mümkün mertebede bu Öykülerimiz, çocuklarımız yok olmasın diye onlara umut olsun diye Batman Eczacılar Odası olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız ve bu kampanyalara ağırlık vereceğiz. Türkiye’de Öykü Arin gibi sesini duyuramayan yüz binlerce lösemi hastası var. Bugün onlar, yarın biz, çocuklarımız, yakınlarımız ve komşularımız herkes olabilir. Bu yüzden o, bu beni ilgilendirmez değil de yarın en yakınımızın başına böyle bir şey gelmesin diye bunlara bir umut verelim ve elimizi taşın altına koyalım. Bu canların ölmesine izin vermeyelim. Öykü Arinler ölmesin." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler