Batman'da miniklere 'astronomi' semineri

Batman'da miniklere 'astronomi' semineri

Batman Sakarya İlkokulu öğrencilerine 'astronomi' konulu seminer verildi.

Batman merkez Sakarya İlkokulu’nda Mezopotamya Astronomi Derneği (MAD) Koruyucu Başkanı Astronom Mahmut Tekeş, tarafından İlkokul öğrencilerine 'astronomi' konulu seminer verildi.

Seminer Sakarya İlkokulu etkinlik odasında Batmanlı Astronom Mahmut Tekeş, Sakarya İlkokulu Müdürü Necat Yılmaz, Okul Aile Birliği Başkanı Aziz Altay, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla seminer gerçekleşti.

Batman Sakarya İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Aziz Altay'ın organizasyonu ve Okul Müdürü Necat Yılmaz'ın daveti üzerine, okulun tüm öğrencilerine 4 ayrı oturum olarak 'astronomi' konulu seminer verildi.

1993-2001 yılları arasında Batman Sakarya İlkokulunda eğitim alan MAD Koruyucu Başkanı Astronom Mahmut Tekeş, mezun olduğu okula konuşmacı olarak davet edildi. Öğrencilere 4 ayrı oturum şeklinde 'astronomi' konulu seminer dizisi verdi.

Mezun olduğu okula konuşmacı olarak davet edilen Tekeş, "Tarifi zor olan bir duygu, çok mutluyum, Bir o kadarda heyecanlıyım. Yıllar önce öğrenci olarak bulunduğum okulda seminer veriyor olmak guru vericidir." dedi.

Yaklaşık olarak 3 saat süren seminerler, Okulun seminer salonunun olmaması nedeniyle etkinlik odasında gerçekleştirildi. Tekeş, uzayda yaşam, uzay çalışmaları, astronotların uzayda karşılaştığı sorunlar, içinde bulunduğumuzu güneş sistemi, gezegenler ve uzay turizmi gibi konularda çocuklara bilgi verdiğini söyledi.

Astronom Tekeş, seminerler sonrası çocukların sorularını cevapladı. Seminerler sonrasında Okul Müdürü Necat Yılmaz ve Okul Aile Birliği Başkanı Aziz Altay tarafından Astronom Mahmut Tekeş'e plaket verildi. (İLKHA) 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler