Batman'da okul sanayi iş birliği protokolü

Batman'da okul sanayi iş birliği protokolü

Batman'da bir meslek lisesi ile BATSO arasında "Okul Sanayi İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) arasında "Okul Sanayi İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Okulun konferans salonunda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, iş birliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.

Kurtaran, "Öğretmen ve öğrencilerimizin yeterliklerini arttıracak, aynı zamanda hizmet alacak tüketiciye daha kaliteli hizmet sunmaya katkı sunacak olan Batman Okul Sanayi İşbirliği Protokolü, istihdamın sağlanmasına da katkı sağlayacak." dedi.

Protokole ilişkin bilgi veren Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Keskin de "Öğretmen ve öğrencilerimizin yeterliklerini arttıracak, aynı zamanda hizmet alacak tüketiciye daha kaliteli hizmet sunmaya katkı sunacak olan Batman Okul Sanayi İşbirliği Protokolü, istihdamın sağlanmasına da katkı sağlayacaktır. Mesleki eğitimden geçen öğrencilerimizin ülke kalkınmasında ve sanayileşmesinde ara değil 'ana eleman' olarak rol üstleneceklerine inanıyoruz. Çalışmalarımızı buna göre, hedeflerimizi buna göre belirliyoruz." ifadelerini kullandı.

BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve BATSO Genel Sekreteri Şehmus İşcan tarafından muhasebe alanında eğitim gören öğrencilere girişimcilik potansiyelinin başlıca değerlerinden olan özgüven ve güven bilinci ağırlıklı seminer verildi. Konuşmacılar, okul sanayi iş birliği ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Yaptığı konuşmada Demir, nitelikli iş gücüne olan ihtiyaca dikkati çekerek, okul sanayi iş birliği çalışmalarıyla meslek lisesi mezunlarının yetiştirilmesi konusunda destek mesajları verdi.

Öğrencilerle soru cevap şeklinde yapılan seminer sona erdi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.