Batman’da sağlık çalışanlarının saldırıya uğramasına tepki

Batman’da sağlık çalışanlarının saldırıya uğramasına tepki

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, dün Batman’da ikinci refakatçiyi kabul etmediklerinden dolayı hasta yakınları tarafından biri kadın 3 sağlık görevlisinin sözlü ve fiziki saldırıya uğramasına tepki gösterdi.

Yaptığı yazılı açıklamada Yalçın, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların acil haller dışında sağlık hizmetinden yararlandırılmamasını istedi.

Sağlıkta şiddetin son bulmadığına dikkat çeken Yalçın, “Uzun bir süredir pandemiyle mücadele eden fedakar sağlık çalışanları, aynı zamanda şiddet teröründen canlarını korumanın telaşını yaşıyorlar. Batman’da bir hastaya şifa olmak üzere çağrı yapılan eve giden sağlık çalışanları fiziki ve sözel şiddete maruz kaldı, acil yardım ambulansına zarar verildi. Bu barbarca davranışın hiçbir izahı, makul gerekçesi olamaz, olmamalıdır.” dedi.

Saldırıyı kınadıklarını belirten Yalçın, “İnsanlarımıza şifa olmak dışında amacı olmayan sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanları kınıyoruz, ancak artık kınamanın yeterli olmadığını yetkililerin daha caydırıcı tedbirler alması gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sıradanlaştırılmasını reddediyoruz ve bu insanlık dışı davranışta bulunanların belli bir süreyle acil haller dışında sağlık hizmeti almaması gerektiğini düşünüyoruz. Şiddete maruz kalan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, yetkilileri de bu soruna kalıcı ve caydırıcı tedbirler almaları çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.