​Batman’da Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapıldı

​Batman’da Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapıldı

AGD Batman Şubesi tarafından lise öğrencilerine yönelik Siyer-i Nebi bilgi yarışması düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi'nin "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" temasıyla Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik düzenlediği ödüllü Siyer-i Nebi yarışması Batman'da da bugün yapıldı.

Siyer-i Nebi bilgi yarışmasıyla ilgili bilgi veren AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, geleneksel hale getirdikleri Siyer-i Nebi sınavının bugün Türkiye’nin her ilinde, yaklaşık 600 ilçe ve belde gerçekleştirildiğini söyledi.

Batman’da da binlerce öğrencinin katılımıyla bu sınavı gerçekleştirdiklerini belirten Özkan, "Batman’da 12 sınav merkezinde sınavımızı yaptık. Türkiye genelinde yaklaşık bir milyon gencin katılımıyla bu sınav yapıldı. Bu da bizi sevindiren bir durumdur. Sınava katılım gençliğin Peygambere olan özleminin, hasretinin göstergesidir. Peygamberimizin hayatı bizim için önemlidir. Bugün maalesef yaşadığımız zaman dilimi içerisinde yeryüzü coğrafyasında insanlık bir buhran içerisindedir. Zulmün had safhaya çıktığı bir dönemi yaşıyoruz. Bunun temeli de adaletin olmayışıdır. Bizler Peygamberimizin hayatını kendi hayatımızda tatbik etmediğimiz ve O’nu kendimize örnek almadığımız için hayatımızın merkezinde adaleti de unutmuş oluyoruz." diye konuştu.

"Gençlerimiz yaşadığı buhrandan kurtulmak için Peygambere dört elle sarılıyor"

Bugün yeryüzünde temel sıkıntıların başında adaletsizliğin geldiğini, halkın Peygamberin adaletine muhtaç olduğunu vurgulayan Özkan, "Peygamberler yeryüzüne tevhid ve adalet için gönderilmiştir. Dinin temel sancaklarından bir tanesi adaletin kendisidir. Bugün yeryüzünün temel sıkıntıların nedeni ise adalet metfununun adeta hiçe sayılmasıdır. Bizler siyer sınavıyla gençlere Peygamber efendimizin hayatını okutmaya çalışarak hem Peygamber efendimizin hayatını öğrenmeleri hem de öğrendiklerini hayatlarında tatbik etmeleri noktasında gayretin içerisindeyiz. Gençlerimiz bu özlem ve hasret içerisinde olduğu ve yaşadığı bu buhrandan kurtulması için Peygambere dört elle sarılıyor." dedi.

"Gençliğin ıslah ve ihyası Kur’an ve sünnete bağlılıktan geçiyor"

Gençlerin toplumun geleceği olduğunu, gençliği inşa etmeyen bir toplumun geleceğini asla inşa edemeyeceğine dikkat çeken Özkan, "Bir toplumun ıslahı ve ihyası gençlerin ihyası ve ıslahından geliyor. Bu da Kur’an ve sünnete bağlılıktan geçiyor. Bir genç hayatının her aşamasında Kur’an'ı ve sünneti kendi merkezine aldığı vakit o genç hem dünyada hem de ahirette belli bir mutluluğa erişecektir ki işte o zaman toplumlar da ayağa kalkacaktır. Böylelikle bu zulümler ve adaletsizlikler ortadan kalkacaktır. Bizler gençlerin imarı, ıslahı ve ihyası için Peygamber efendimizin hayatını kendi hayatlarının merkezine almaları noktasında gayretin içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Özkan, Batman’da sınavda dereceye giren ilk üç öğrenciye 5 ay boyunca burs vereceklerini kaydetti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler