Batman’da suda mahsur kalan aile kurtarıldı

Batman’da suda mahsur kalan aile kurtarıldı

Batman Çayı’nda piknik yaparken baraj kapaklarının açılmasıyla suda mahsur kalan 10 kişilik aile, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Batman Çayı’nda mahsur kalan ve aralarında çocuk ve kadınlarında olduğu 10 kişilik aileyi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı Arama-Kurtarma AFAD ekibi kurtardı.

Olay, dün akşam saatlerinde Şerbeyli köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 10 kişilik aile piknik yapmak için Şerbetli köyü yakınlarından geçen Batman Çayı'na gitti. Burada Batman Barajı suyunun tahliye edilmesiyle su yükselince aralarında küçük çocuk ve kadınlarında bulunduğu aile, su ortasında mahsur kaldı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden arama-kurtarma ekibi, suda mahsur kalan aileye ulaşmak için çalışma başlattı. AFAD ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucu, botlarla mahsur kaldıkları yerden10 kişilik aileyi kurtardı.

Halkı boğulma ve suda mahsur kalmalara karşı uyaran Arama Kurtarma Şefi Emin Avcı, her sene Batman’da 10-12 boğulma olayının, 100’e yakın da suda mahsur kalma vakalarının yaşandığını söyledi. Bu konuda ailelere uyarılarda bulunan Avcı, ebeveynlerin çocuklarını serinlemek için göletlere değil, havuzlara götürmelerini istedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler