Batman Dernekler Müdürlüğünden 'beyanname' uyarısı

Batman Dernekler Müdürlüğünden 'beyanname' uyarısı

​Batman Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, derneklerin yıllık beyannamelerini nisan ayının sonuna kadar vermeleri gerektiğini duyurdu.

Batman Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, derneklerin yılsonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile nisan ayı sonuna kadar ilgili sisteme aktarmaları gerektiğini duyurdu.

Açıklamada, Dernekler Kanunu'nun 'Beyanname verme yükümlülüğü ve denetim' başlıklı maddesinde derneklerin, yılsonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl nisan ayı sonuna kadar Dernekler Bilgi Sistemi'ne aktarmakla yükümlü oldukları hatırlatıldı.

Açıklamada, derneklerin yıllık beyannamelerini bildirme döneminin 1 Ocak itibariyle başlayıp Nisan ayının sonuna kadar devam ettiği belirtildi.

Derneklerin beyanname verme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için son güne kadar beklememeleri konusunda uyarılarda bulunulan açıklamada, "Bu itibarla daha önce şifre alan dernekler, mevcut şifreleriyle giriş yaparak 2017 yılına ait beyannamelerini 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren doldurabileceklerdir. Şifresi olmayan dernekler ise www.dernekler.gov.tr web adresinden 'Derbis şifresi almak istiyorum' linkini kullanarak şifre alabilirler. Aldıkları şifre ile sisteme giriş yaparak beyannamelerini internet üzerinden doldurarak beyannamenin çıktısını alabileceklerdir. Alınan beyanname çıktısını yönetim kurulu başkanlığınca onaylayarak dernek dosyalarında muhafaza etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, dernek şubelerinin de dernek beyannamelerinin bir suretini dernek merkezlerine verme yükümlülüğünde olmaları nedeniyle, tüm dernek şubelerinin Şubat ayı sonuna kadar beyannamelerini sisteme girmeleri gerekir." denildi.

Açıklamanın devamında, nisan ayı sonuna kadar 2017 yılı beyannamesini www.dernekler.gov.tr sistemine girmeyen derneklerin 5253 sayılı Dernekler Kanununun 32. maddesi gereğince, haklarında idari işlem yapılacağı uyarısında bulunuldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.