Batman’ın en renkli simasının ibadet aşkı şaşırtıyor

Batman’ın en renkli simasının ibadet aşkı şaşırtıyor

Batman’da yaşayan 55 yaşındaki sofi lakaplı Nurettin Geyik, Batman’da değişik giyim tarzıyla diğer vatandaşlardan farklı bir yaşam sergiliyor.

Tek başına yaşayan ve sürekli çantasında dini kitap ve Kur’an-ı Kerim taşıyan 55 yaşındaki sofi lakaplı Nurettin Geyik, kentteki camileri mesken edinerek, sürekli hayatını ibadetle geçiriyor.

Aslen Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Doruk (Kasre) köyünden olan Geyik, daha önce annesiyle yaşadığı Huzur Mahallesi'nde annesinin vefat etmesiyle şu anda tek başına yaşamını sürdürüyor.

Batman’da herkes tarafından farklı uzun saçları ve giyim tarzıyla tanınan Geyik, Batman’da en çok Ulu Camide ibadetlerini eda ediyor. Halk arasında konuştuğu zaman sürekli hikmetli sözler sarf eden sofi Nurettin’in bu yaklaşımı ise vatandaşlar tarafından dikkat çekiyor.

Hiçbir resmi kurum ve yardım kuruluşundan yardım almayan Nurettin Geyik, geçimini sadece onu tanıyan bazı hayırseverlerin kendisine verdiği yardım ile sağlıyor. Yardım almadığın takdirde nasıl geçimini sağlıyorsun sorusuna ise ‘Allah bana yeter’ cevabını veren Geyik’in bu sözleri günümüz insanlara ders niteliği taşıyor.

Sakinliği ve güler yüzlülüğünü hiç elden bırakmayan Geyik, sıcak davranışıyla herkes tarafından çok seviliyor.

“Hayat ile birlikte her şey Allah’ın elindedir”

Allah’ın yardımıyla hayatını idame ettirdiğini vurgulayan Geyik, şunları söyledi: “Yaşamımı Allah sağlıyor. Hayat ile birlikte her şey Allah’ın elindedir. Tek başıma, bir hayırseverin dükkânında yaşıyorum. Evde ve camide Kur’an okuyorum. Camiden eve, evden de camiye gidiyorum. Gençlere tavsiyem Allah’ın ve Peygamberin yolunu tutsunlar. Bu onlar için çok iyidir. İhtiyarlardan çok önemli olan gençlerin Allah’ın yoluna sarılmalıdır.”

“Sofinin yaşantısında da bu âbidler gibidir”

Sofi Nurettin’i tanıyan Ahmet Bitmiş ise onun ahreti için dünyayı terk eden bir âbid gibi olduğunu söyledi. Bitmiş, “Geçmişte dünya lezzetlerini terk eden âbidler vardı. Sofinin yaşantısı da bu âbidler gibidir. Sofi, dünya malını terk etmiş ve gece gündüz Allah’a ibadet ediyor. Sürekli tevsir, Kur’an, hadis okuyor. Sofi ile konuştuğumuz zaman sürekli bizlere hikmetli sözler sarf ediyor. Az konuşuyor ama çok manalı sözler sarf ediyor. (M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA) 























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.