Batman İŞKUR gençlerin istihdamında Türkiye birincisi oldu

Batman İŞKUR gençlerin istihdamında Türkiye birincisi oldu

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, gençlerin istihdamında Türkiye birincisi olduklarını belirtti.

Batman Çalışma ve  İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz yaptığı açıklamada, Türkiye geneli İŞKUR İl Müdürlükleri arasında yapılan performans değerlendirmesinde imalat sektöründe işbaşı eğitimi katılımcı sayısı, 15-29 yaş arası işbaşı eğitimi katılımcı sayısı ve uzun süreli işsizlerin işe yerleştirmesinde Türkiye birincisi olduklarını söyledi.

Başarı performansının, işverenlerle yapılan aktif iletişim ve kurum hizmetlerini tanıtım çalışmaları neticesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Eviz, "Hamdolsun ki bu başarımız göreve geldiğimiz 2012 yılından bu yana sürekli artarak gerçekleşmiştir. Genç, kadın ve engellilerin iş bulma ve işe yerleştirilmesine yönelik projeler geliştirmeye gayret ediyoruz. Batman İŞKUR olarak 2018 yılının henüz 5 ayını geride bırakmışken özel sektör işe yerleştirmesinde bin 500’ün üzerinde istihdam sağlamıştır. Uzun süreli işsizlerimizin istihdam edilebilirliklerini artırmaya yönelik Türkiye’de ilk defa uygulanan, alanında uzman iş ve meslek danışmanlarından oluşan iş bulma atölyesi uygulaması ile uzun süredir işsiz olan vatandaşlarımızın iş bulmalarına olanak sağlanmıştır ve bu alanda Türkiye geneli yapılan değerlendirmede birinciliği elde ettik.” dedi.

İşbaşı eğitiminin yüzde 50’sinin gençler olduğunu vurgulayan Eviz, “2018 yılı içerisinde özel sektör işyerleriyle yapılan işbirliği neticesinde 3 bin 335 kişiye istihdam sağladık ve bu istihdamın yaklaşık yüzde 50’si genç işsizlerden sağlanmasından dolayı bu alanda da Türkiye birinciliği elde ettik. İŞBAŞI eğitim programları ile farklı sektörlerde 3 ila 9 ay arası sürelerde katılımcılara asgari ücret ve GSS primleri İŞKUR tarafından karşılanarak gençlerin meslek edinmeleri sağlanırken işverenlere kalifiye eleman sağlamış oluyoruz.” diye konuştu.

“İstihdamı artırma çalışmalarımız devam edecek”

Türkiye birinciliği sıralamasının tesadüfi olmayıp ekip olarak kurumsal ve profesyonel çalışmalar sonucu ortaya çıktığını belirten Eviz, “Özel sektör işverenlerinin bölgemizde uygulanan teşviklerden faydalanarak kurmuş oldukları fabrikaların İŞKUR’dan talep ettiği 3 bin 335 kişilik işbaşı eğitim programının bin 537’si imalat sektöründen olması bizleri ayrıca sevindirmiştir. Kurumsal işbirliğimizi destekleyen tüm kamu ve özel sektör yetkililerine şükran borçluyuz. İl Müdürlüğü olarak istihdamı artırma çalışmalarımız artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.