Batman Kadın Doğum Hastanesinde bir ilk

Batman Kadın Doğum Hastanesinde bir ilk

Batman Kadın Doğum Hastanesinde idrar kaçırma hastalığına çözüm getirilerek bir ilk gerçekleştirildi.

Batman Kadın Doğum Hastanesinde idrar kaçırma hastalığına çözüm bulundu. İğnesiz ameliyat tekniği ile idrar kaçırma hastalığına yapılan ameliyatların başarıyla sonuçlandığı ve hastaların yaşam kalitesinin yükseltildiği belirtildi.

"İdrar kaçırma bir hastalıktır"

Başarıyla gerçekleştirilen ameliyata ilişkin açıklama yapan Op. Dr. Anıl Murat Sever, "İdrar kaçırma bir hastalıktır, fakat kadınların birçoğu bunu utandığından dolayı anlatmaz, bir kısmı da doğum yapan kadınlarda doğal bir sonuç olarak görüp dile getirmez. Ancak biz hekimler tarafından idrar kaçırma şikâyeti, özellikle sorgulanınca söylenir. Oysa idrar kaçırmanın türüne göre öksürünce, hapşırınca, merdiven inip çıkınca oluşan idrar kaçırma, sıkışıp da tuvalete yetişememe gibi idrar kaçırma türlerine göre gerek ilaç tedavisi gerekse ameliyatla tedavisi mümkündür. Yeter ki hastalarımız bize başvursunlar." dedi.

İğnesiz ameliyat             

İdrar kaçırma ameliyatlarında da bir kaç tekniğin olduğunu söyleyen Sever, açıklamasına şöyle devam etti; "İdrar kaçırma ameliyatlarında birkaç teknik mevcuttur. Bizim uyguladığımız Needleless ameliyatı da bu ameliyatlardan biridir. Ameliyat, yeni bir teknik olup, çok küçük bir cerrahi kesi ile yapılabiliyor. İğnesiz ameliyat diye de geçiyor. Cerrahi kesi küçük olunca hasta konforu açısından da daha iyi oluyor. Böylece iyileşme süresi, enfeksiyon riski, komplikasyon oranı açısından diğer tekniklere göre daha üstün oluyor. Hastalar, aynı gün hemen taburcu olabiliyor. Hastanemizde de bu ameliyat için gerekli tıbbi malzeme mevcut olup, başarıyla yapılabilmektedir."

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.