Batman Kozluk Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerinden Bilim Şenliği

Batman Kozluk Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerinden Bilim Şenliği

Batman’da Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan eserler, düzenlenen "Bilim Şenliği"nde sergilendi.

Batman’ın Kozluk (Hezo) ilçesi Yunus Emre Ortaokulu tarafından “4006 Tubitak Bilim Fuarı” açıldı ve öğrenciler hünerlerini sergiledi. İlçede her yıl geleneksel hale getirilen "Bilim Şenliği" birçok okulda düzenleniyor. Öğrenciler yaptıkları projelerle hem öğrenip hem de eğleniyorlar.

Havanın yağışlı geçmesi nedeniyle Bilim Şenliği sınıflarda gerçekleştirildi. Bilim şenliğine, okulun idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri, öğrenci aileleri ve davetli bazı öğretmenler katıldı.

Bilim Şenliği'nde okul öğrencileri, matematik, fizik, kimya, coğrafya, tarih ve biyoloji bilim dallarında hazırladıkları projeleri sergilediler.

Projeleri yakından inceleyen, projeler hakkında öğrencilerden bilgi alan ziyaretçiler, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Mutlulukları gözden kaçmayan öğrenciler ise yaptıkları projelerle ilgili İLKHA muhabirine açıklamada bulunarak, Bilim Şenliği'nin her yıl devam etmesini istediklerini belirttiler.

Gerçekleşen Bilim Şenliği'nin, öğrencilere bir şeyler öğretme ve hissettirme anlamında önemli adım olduğuna dikkat çeken okul öğretmenlerinden Melike Rüya Arıcı, okul öncesi öğretmeni olarak "sanat eserlerinden sanat etkinliklerine" temasıyla kendilerinin de etkinlikte projeler sergilediklerini söyledi.

4-6 yaş arası anasınıfı öğrencileriyle yaptıkları etkinlikleri ortaokul öğrencilerinin hünerleriyle birleştirdiklerini söyleyen Arıcı: "Görmüş olduğunuz tüm bu çalışmalarda 4-6 yaş aralığındaki okul öğrencilerimizin tamamının katkısı var. Farkındalık oluşturabilecek projeler yapmaya çalıştık ve aynı zamanda bunu sınıf ortamından dışarıya taşıdık. Anneyi de etkinliğimize dâhil ederek etkinliğimiz, okul ortamından dışarıya taşmış oldu. Bizim amacımız anasınıfı olarak sergimizi ziyarete gelen diğer okullardaki anasınıfı ve öğretmenlerine örnek olmak, farkındalık oluşturup bu işin daha farklı boyutlarda da yapılabileceğini göstermek. Sergilerimizle de anasınıfında yaptığımız projeleri ortaokul öğrencilerinin projeleriyle de birleştirmiş olduk.” dedi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler