​Batman Kozluk'ta evi çökme tehlikesi ile karşı karşıya olan mağdur aile yardım bekliyor

​Batman Kozluk'ta evi çökme tehlikesi ile karşı karşıya olan mağdur aile yardım bekliyor

​Batman’ın Kozluk ilçesinde evleri çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Çetin ailesi yardım bekliyor.

Batman’ın Kozluk (Hezo) ilçesi Tepecik Mahallesi'nde evleri çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan Çetin ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Temeli sağlam olmadığı için evin duvarlarında kırılma ve çökme oluştuğu görülürken, herhangi bir maddi geliri olmayan, hasta oldukları için de çalışamayan Çetin ailesinin tek isteği, rahatça uyuyabilecekleri sağlam bir eve sahip olmak.

Evleri her an çökecek korkusuyla uyuduklarını belirten aile fertleri, evleri yıkılmadan kendilerine bir yardım eli uzatılmasını istediler.

Hasta olduğu için çalışamadığını söyleyen Recep Çetin, "Evimiz çökmek üzere ve her tarafı çatlamış,  evimizde çalışan yok. Ben de babam da hastayız ve çalışamıyoruz. Zaten çalışabilseydik kendimiz evimizi yapardık. Yetkililere sesleniyoruz; gelip baksınlar, görsünler bu evi, belki bu kışı dahi geçiremeyeceğiz. Çünkü her an çökebilir. 20 senelik bir evdir. Evimizin üstü toprak ve temeli yoktur. Temeli olsaydı çökmeyebilirdi. Tapusunda da bellidir. Kolonu yok. Üst kısmı zaten çökmeye başladı. Büyük bir araç buradan geçse belki bu ev dayanamaz ve çöker." dedi.

"Evimiz her an çökecek korkusuyla uyuyoruz"

Çetin, "Daha önce duvardaki çatlaklar daha fazla belirgindi. Biz imkânımızın el verdiği şekilde sıva yaptık, kapattık fakat yine de çatlıyor. Çünkü ev sağlam değil. Çatlaklar gittikçe genişliyor. Uyuduğumuz zaman ufak bir ses işitirsek hemen kalkıyoruz. Çünkü evimizin çökme riski var. Her an çökecek korkusuyla uyuyoruz. 7 nüfus bu evde yaşıyoruz ve küçük çocuklar var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bu evimize bir el atılmasını istiyoruz. Çalışabilir durumda olsaydım bu evi kendim yapardım. Ama çalışamıyorum ve hastayım. 34 yaşındayım ve 10 senedir çalışamıyorum." ifadelerini kullandı.

"Dilekçe verdik ilgilenen olmadı"

Mağduriyetlerini bir dilekçeyle yazıp kaymakamlığa verdiklerini belirten Çetin, yetkililerin kendileriyle ilgilenilmediğinden yakındı.

Kış mevsimine girmeye başlayacaklarını hatırlatan Çetin, şunları söyledi: "Kaymakamlığa dilekçe verdik fakat bizimle ilgilenen olmadı. Biz de öylece bekliyoruz artık. Ev de çökmek üzere. Yağışlı günlere girmeye başladık ve kış mevsimi de yaklaşıyor. Aşırı bir yağış olursa bu ev çökebilir. Allah muhafaza çaresizlikten bir gün bu evin altında kalırsak bunun hesabını kim verecek!”

"Evi yapacak imkânımız yok"

Kendisinin engelli ve oğlunun da hasta olduğunu dile getiren baba Abdulhadi Çetin ise evlerini onaracak veya yapacak imkâna sahip olmadıklarını söyledi.

Yetkililerin gelip evlerine bakmasını isteyen Çetin, "Evimiz yıkılmak üzeredir ve bu evi yapacak imkânımız yok. Oğlum hastadır ve o da çalışamıyor. Ben de sakatım ve maaşım da yok. 2-3 çocuğum da okul okuyor. Bunun için dilekçe yazdık ama gelip buraya bakan olmadı. Yetkililer gelip bakabilirler. Kendi imkânımız olsaydı zaten yapardık." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler