Batman Müftülüğünden üç aylar ve Regaib mesajı

Batman Müftülüğünden üç aylar ve Regaib mesajı

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Mübarek üç ayları güzel amellerimizle ihya etmemiz, yanlışlıklarımızın farkına varıp dinimizin belirlediği istikamete yönelerek istifade etmemiz gerektiğini kaydetti.

Üç aylar 20 Mayıs’ta başlaması ve 23 Mayıs Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gecede ihya edilecek olan Regaib Kandili nedeniyle Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar bir mesaj yayımladı.

Kandil münasebetiyle Batman merkez Kudret Camisi'nde yatsı namazını müteakip program düzenleneceğini belirten Müftü Çağlar, "Recep, Şaban ve Ramazan aylarını bünyesinde barındıran mübarek üç aylar, mukaddes zaman dilimlerinin en önemli olanlarıdır. Üç aylar; insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları, hata ve günahlardan temizlenip, daha fazla hayırlı ve yararlı işlere yöneleceği aylardır. Müslümanlar olarak, Regaib başta olmak üzere önemli gün ve geceleri güzel amellerimizle ihya etmemiz, yanlışlıklarımızın farkına varıp dinimizin belirlediği istikamete yönelerek istifade etmemiz gerekir." dedi. 

Çağlar, Allah'ın Resulü'nün Recep ve Şaban aylarının bazı günlerinde oruç tuttuğu ve bazı günlerini de oruçsuz geçirdiğini dile getirerek, "Bizler de, Peygamber Efendimizin sünnetine uygun olarak elimizden geldiği kadar Recep ve Şaban aylarında oruç tutmaya çalışalım. Hayat rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'i hem çok okuyalım hem de onu anlamak için meal ve tefsir kitapları okuyalım. Allah'a karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlayalım. Yanlış ve kusurlarımızdan dönelim. İhtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak duralım. Yüce dinimizin bizden istediği kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına ve iyi bir Müslüman olarak Allah'a kulluk ve Hz. Muhammed’e (sav) layık bir ümmet olmaya daha büyük gayret gösterelim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.