Batman sanayisinin sorunları üniversitede tez konusu oluyor

Batman sanayisinin sorunları üniversitede tez konusu oluyor

Batman Üniversitesi ve Batman Ticaret ve Sanayi Odası arasında sanayi sorunlarına ilişkin düzenlenen işbirliği protokolü törenle imzalandı.

Batman Üniversitesi ve Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) arasında düzenlenen işbirliği protokolü Batman Üniversitesi Rektör Profesör Doktor Aydın Durmuş ve BATSO Başkanı Abdulkadir Demir tarafından törenle imzalandı.

Üniversite-sanayi-kamu işbirliğini kurumsallaştırarak, katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün ve üretim yöntemleri geliştirilmesini destekleyerek Türkiye'nin dünya pazarında rekabet gücünün yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla işbirliği protokolünü imzaladıklarını belirten Rektör Duruş, "KOBİ'lerin teknoloji ve AR-GE kültürü edinmelerini sağlamaya çalışacağız. Üniversitemizdeki bilim insanları doğrudan sanayideki sorun ve proje fikirleri üzerine tez çalışması yapacak. Üniversitemizde doktora veya yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin tez konularının KOBİ'ler tarafından talep edilen, imalat sanayine yönelik yeni teknolojilere dayalı ürün, üretim yöntemi ve AR-GE tabanlı ihtiyaçlara yönelik olarak belirlenmesini sağlamaya çalışacağız." dedi.  

Akademisyenler ve üniversite mezunu gençler arasında şirketleşme kültürünü yaygınlaştırarak yenilikçi yeni şirketler doğmasını sağlamayı da amaçlayan protokol imza töreninde konuşan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Üniversitesi ile imzaladıkları işbirliği protokolüyle sanayinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını, sanayideki sorunlara üniversite akademisyenlerinin çözüm yollarını tezlerle ortaya koyarak çözüm üreteceklerini söyledi.

Akademik bilginin ticarileşmesini sağlamayı hedeflediğini de belirten Demir, protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Törene Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş ve BATSO Başkanı Demir'in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Toğrul, Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Selçuk Erginöz, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Bahattin İşcan, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Nesrin Haşimi ve Batman KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Karakaya katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler