Batman Sason’da yol olmayınca 515 kiloluk trafoyu sırtlarında taşıdılar

Batman Sason’da yol olmayınca 515 kiloluk trafoyu sırtlarında taşıdılar

Batman’da yolu olmayan mezraya Dicle EDAŞ saha ekipleri tarafından 515 kiloluk trafoyu 500 metre boyunca sırtlarında taşıdılar.

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yuvalar köyü Sarıkız mezrasının yolu bozuk olmasından dolayı Dicle EDAŞ saha ekipleri, 515 kiloluk trafoyu 500 metre boyunca sırtlarında taşıdılar.

Batman’ın Sarıkız mezrasında yanan trafonun değiştirilmesi çalışmaları sırasında, DEDAŞ saha ekipleri 515 kiloluk trafoyu 500 metrelik bir tepede yer alan mezraya 4 saat süren bir çabayla sırtlarında taşıdılar.

Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Yusuf Açar, hizmet bölgelerindeki zorluklara dikkat çekerken, “Sason, coğrafi açıdan Türkiye’nin en zor bölgelerinden biri. Yanan trafonun yerine takılacak trafoyu arkadaşlarımız sırtlarında taşıyarak yerine ulaştırdı. Hem ekip arkadaşlarımıza, hem de kendilerine yardımlarını esirgemeyen Sarıkız mezrası sakinlerine olağanüstü çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu yardımlaşma ve çözüm gayretleri diliyoruz ki, yeni yatırımları önlemeye çalışan bazı çevrelere de örnek olsun. Yatırımlarımız ve bu olumlu gayretler devam ettikçe Dicle bölgesindeki enerji sorunları tarihe karışacaktır. Şartlar ne olursa olsun vatandaşın memnuniyeti için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.