Batman TÜBİTAK kafilesi Van’a uğurlandı

Batman TÜBİTAK kafilesi Van’a uğurlandı

TÜBİTAK düzenlediği Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması için Batman kafilesi Van’a uğurlandı.

Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması’nda, TÜBİTAK Van Bölge Finaline katılacak Batman kafilesini, Öğretmenevi önünden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin aileleri uğurladı. Çelik, öğrencilere TÜBİTAK Van bölge finalinde başarılar diledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, “TÜBİTAK Van Bölge Finaline en çok proje ile temsil edilecek, iki ilden birinin temsilcileri olarak Van iline gönlümüzün birincileri olarak gidiyorsunuz. TÜBİTAK Van Bölge Finalinde size başarılar diliyorum.  Büyük bir camianın, 170 bin öğrencinin temsilcileri olarak yola çıkıyorsunuz. Milli Eğitim olarak, size en iyi eğitimi ve imkânları sunma çabamız, sizden aldığımız enerji ile artarak devam ediyor. Batman olarak bu yıl Türkiye birincisi olduğumuz, 4 bin 6 projelerinin ardından, TÜBİTAK robot yarışmalarını ilimizde yapmak istiyoruz.” dedi.

Çelik, ayrıca geçen hafta yapılan üniversite sınavında Batmanlı öğrencilerin gösterdiği başarıya da değinerek, şunları ifade etti: “Türkiye geneli ilk 2 bin öğrenci arasında, 7 öğrencimizin yer alması bir başka mutluluğumuz. Kafile olarak kutlu bir yolculuğa çıkıyorsunuz, güzel sonuçlarla döneceğinize inanıyorum. Sonuç ne olursa olsun, kazanan siz ve Batman olacak, önemli olan bu sürecin içinde yer almak.”

Batman, TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması’nda, bu yıl 23 proje ile Van’la birlikte en çok proje sergileyecek il oldu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.