Batman Umut-Der 3 bin aileye yardımda bulundu

Batman Umut-Der 3 bin aileye yardımda bulundu

Kurulduğu günden bu yana fakir ve muhtaçlarla zenginler arasında köprü olan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Batman Umut Der Gıda Bankası, Ramazan ayında 2 bin 898 fakir ve yardıma muhtaç aileye yardımda bulundu.

BATMAN- Batman'da faaliyet gösteren Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Muhtaçlar İle Dayanıma Derneği Umut Der Gıda Bankası, yılbaşından bu yana binlerce fakir ve muhtaçlara ulaştı. Kurulduğu günden bu yana fakir ve muhtaçlarla zenginler arasında köprü olan Umut Der Gıda Bankası, özellikle Ramazan ayında 2 bin 898 fakir ve yardıma muhtaç aileye yardımda bulundu.

“Fakirler için sahura kadar çalıştık”

Yaptıkları yardım çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulunan Umut-Der Gıda Bankası Genel Sekteri M.Nurullah Günaydın, yılın 12 ayı aralıksız fakir ve muhtaçlara hizmet verdiklerini belirterek, özellikle Ramazan ayı nedeni ile faaliyetlerini hızlandırarak hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerinin de araçlarıyla birlikte yardım paketlerinin hazırlanmasında ve dağıtımında yardımcı olduklarını ifade eden Günaydın, Ramazan ayında fakir ve kimsesizleri sevindirmek için dernek üyeleriyle birlikte sahurlara kadar çalıştıklarını ifade etti.

“Sıcak havaya rağmen fakirlere yardım için yarıştık”

Şuana kadar toplamında 2 bin 898 fakir ve muhtaç aileye yardım ulaştırdıklarını söyleyen Günaydın, “Ramazan ayı içerisinde 2 bin 52 aileye gıda paketi, 391 aileye giyim, 302 nakdi yardım, 81 aileye kırmızı et ve bayram şekeri gibi yardımları hayırseverlerin desteğiyle fakir ve muhtaçlara ulaştırdık. Tabi ki bu Ramazan ayında yardım ulaştırmak  gerçekten zahmetli bir iştir. Herkesin iş yerinde veya evinde klimanın önünde serinlerken derneğimizin üye ve gönülleri o sıcak hava rağmen bir fakirin dahi evine yardım ulaştırmak için yarıştıklarını gördüm. Duygulanmamak elde değil, Allah (c.c) hem hayırseverlerin hem de bu işte gönüllü çalışan kardeşlerimizden razı olsun. Mükâfatlarını kat ve kat versin.” dedi.

 “Ramazan’dan sonra da infakların devam etmesini istiyoruz”

Ramazan ayı içerisinde yapılan sadaka ve infakların sadece Ramazan ayına has olmamasını hayırseverlerden isteyen Günaydın, “Derneğimiz her zaman fakir ve muhtaçlara yardım ulaştırmada hazır oldular. Ramazan ayında yapılan yardımlar süreklilik haline gelmelidir. Malumunuz Ramazan ayı içerisinde yapılan yardımların Ramazan sonrasında da devam edilmesi ve bu şekilde fakir ve muhtaçların yardımına koşmamız lazım. Sadece Ramazan ayı ile yetinmeyelim ve derneğimize kayıtlı 10 bin kayıtlı fakirin olduğunu ve bu sayı da gittikçe çoğalmaktadır. Onun için hayırseverlerin yardım dağıtmada kendilerine her zaman öncü olmaya hazırız.” Şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Günaydın, fakir ve yardıma muhtaç ailelerin kendilerine yapılan yardımlar ile memnuniyetlerini dile getirerek  hayır dualarında bulunduklarını söyledi.

Günaydın, fakir ve muhtaçlara yardım etmek isteyen vatandaşlar için Umut-Der Gıda Bankası’nın adres ve telefon bilgilerini verdi.

Bahçelievler Mah.1623 Sk.No:15/1 -BATMAN 
Telefon; 0488 21 21 0 21 
GSM: 0506 746 87 97

www.umutder.org

Hesap No: Türkiye Finans Katılım Bankası; TL:99366475-1, Türkiye Ziraat Bankası; TL: 45099041-5001 ve PTT Bank :10443054

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler