Batman Umut Kervanı engelli kızın yüzünü güldürdü

Batman Umut Kervanı engelli kızın yüzünü güldürdü

Batman Umut Kervanı, engelli bir kıza akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunarak yüzünü güldürdü.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü olan Batman İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği (Batman Umut Kervanı), yardımlarına devam ediyor. Batman’da bedensel engelli genç bir kıza Batman Umut Kervanı tarafından bir akülü tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

Yaptıkları yardım ile ilgili açıklama yapan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, bir hayırseverin katkılarıyla verdikleri akülü tekerlekli sandalyeyle engelli kızın umudunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Muhtaçların yüzünü güldürmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını aktaran Işık, "Umut Kervanı olarak sadece yılın belirli dönemlerinde değil imkânlarımızın dâhilinde hayırseverlerimizin destekleriyle yardımlarımızı sürdürmekteyiz. Sadece gıda, giyim, et, nakdi para, ev eşyası gibi yardımları değil aynı şekilde engelli kardeşlerimizi de düşünerek hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını kabul ediyoruz." dedi.

Engelli kızın mutluluğuna ortak olmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Işık, "Duyarlı bir hayırsever kardeşimiz bize akülü tekerlekli sandalye bağışlamıştı. İhtiyacı olan birinin olduğu bize bildirildi. Biz de araştırmamızda Kübra İpek ismindeki kız kardeşimizin mağdur olduğunu ve tekerlekli sandalyesi olmadığı için dışarıya dahi çıkamadığını gördük ve bu işe vesile olduk. Allah-u Teâlâ bu bağışı yapan kardeşimizden razı olsun. Bu bacımızın sevincine ortak olmamız bizi epey memnun etmiştir. İnşallah bundan sonra bu kardeşimiz rahat bir şekilde dışarıya çıkabilecektir." diye konuştu.

Kendilerine yardım yapılan engelli Kübra İpek’in annesi Raife İpek, sevincini dile getirerek, yardımlarından dolayı Umut Kervanı’na teşekkürlerini iletti. 

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler