Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş basınla bir araya geldi

Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş basınla bir araya geldi

​Batman merkez ve ilçelerinde yapılacak hizmetler hakkında bilgi vermek için Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Merkez Kampüs Rektörlük Binası Konferans Salonunda ulusal ve yerel gazetecilerle bir araya gelerek, Batman merkez ve ilçelerinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Batman’ın ilçelerinin gelişmesi için hangi bölümlerin açılabileceğini neler yapılabilir konusunda danışmak istediğini belirten Durmuş, “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) 12 sayfalık Türkiye’deki meslek yüksekokullarında (MYO) olan bölümler var. Örneğin sizin de mesleğinizle ilgili olan Görsel-İşitsel Teknikleri ve Medya Yapımcılığı bölümünde 22 program var. Türkiye’de birçok bölümler mevcut. Bu bölümlerden MYO da artık önemi Türkiye’de artıyor. Biz ara elemanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Batman ve eğitim için, eğitimin kalitesinin artırılması, öğrenci sayımızı artırmak için şimdiden çalışma yapmamız gerekiyor.” dedi.

“Batman cazip ve tercih edilen bir şehir”

Öğretim üyesi, araştırma görevlisi ve uzman alımı için YÖK’e başvurduğunu belirten Durmuş, “Öğretim üyesi ile ilgili başvurumuzda Batman’a gelmek isteye çok kişi var. 58 taneye yakın talep ettik, ama bir seferde 40’tan fazla talep edilemiyor. Batman için 40’a yakını kadro YÖK’ten çıkacak. 15-20'ye yakın araştırma görevlisi ve uzman alımı yapacağız. Kadromuzu zenginleştiriyoruz. Batman cazip ve tercih edilen bir şehir, bölgede tercih edilen bir şehir olduğu için bu yönden fazla sıkıntı çekmiyoruz. Temel mühendisliklerde eleman bulmak çok zor, 3 tane eleman bulmadan da bölümü açmak çok zor. Bununla ilgili şimdi çalışmalar yapıyoruz. Açılmış bölümleri kuvvetlendirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Öğrenci sayısını 30 bine çıkarmayı hedefliyoruz”

BÜ öğrenci sayısını 30 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Durmuş, “Eğitimin kalitesini inşallah Batman’da artıracağız. Öğrenci sayısını artıracağız. Bu dönede alınacak öğrencilerle sayımız 15 bini buluyor. Daha öncede size söz vermiştim. Allah izin ederse güç kuvvet verirse sayıyı 30 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde bu sayıyı 30 bine çıkartacağız. Rakamsal olarak 30 bini yakalayacağız ama kalitesini de artırmak zorundayız. Kalite çalışmaları da yapıyoruz. İsterim ki üniversitenin dışarıdan öğrenci çekebilecek yani üniversitenin Batman Lisesi görünümünden kurtulup şehre yabancı öğrencilerin de gelmesini isterim. Bu nedenle de öğrenci çekecek bölümlerin Batman'da olmasını arzularım.” diye konuştu.

“Tıp fakültesi bir siyasi karar”

Batman’a öğrenci çekmek için boş kalmayacak bölümlerin açılmasın istediğini ifade eden Durmuş, konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Batman’da bir tıp fakültesi, hukuk fakültesi, eczacılık ve diş hekimliği fakültesi gibi dışarıdan öğrencilerin tercih ettiği hiçbir zaman kontenjanlarının boş kalmadığı fakültelerin buradan olmasını isterim. Bunu Batman merkez nüfusuyla hak ediyor. Biliyorsunuz Elazığ ile Mardin merkez nüfusu Batman’dan küçük Batman aslında büyük bir şehir. Onun için bazı şeyleri hak ediyor. Bunların başında tıp fakültesiyle uğraşıyoruz. Tıp fakültesi bir siyasi karar. Çünkü bir fakültenin kurulmasına Bakanlar Kurulu karar veriyor. Bakanlar kurulundan geçecek bir olay. Hatta bu çok üst noktalarda sayın cumhurbaşkanımızın karar vermesi gerekiyor. Bunun için bir siyasi yapı ve baskı gerekiyor.”

“Teknoloji geliştirme bölgesi kurulacak”

Batman’da teknoloji geliştirme bölgesi kurulacağı müjdesini veren Durmuş, “Teknokentimizi kuruyoruz. Üniversitede 37 dönüme yakın bir arazi üzerine teknoloji geliştirme bölgesi kuruyoruz. Teknokent faaliyete geçecek. Teknokent burada bir hayaldi. Çünkü bize bakanlıktan geldiğinde bazı basın mensubu arkadaşlar hatırlarlar. Sanayinin yeterli olmadığını üniversitenin teknokenti destekleyecek kadar güçlü olmadığı her iki tarafında biraz noksan olduğunu ama biz bunu zamanla geliştireceğimizi beyan ettik. Böylelikle teknokenti gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“Hasankeyf turizm okulu bu sene faaliyete geçirecek”

Hasankeyf ilçesinde yapılacak çakışmalar hakkında da bilgi veren Durmuş, şunları kaydetti: “Hasankeyf ilçesindeki turizm okulu bir karardı. Sayın cumhurbaşkanımız Hasankeyf’i gezdiğinde ‘buraya bir okul yakışır’ demiş ve emretmiş. Sayın cumhurbaşkanımız başbakanlık döneminde böyle bir görev vermiş. Okul DSİ tarafından yapıldı. Turizm okulunu bu sene faaliyete geçireceğiz. Orada bir misafirhane yapacağız. Okulu faaliyete geçirmeye çalışacağız. 100 kişilik erkek 100 kişilik kız yurdu yapmayı karar verdik. Bu bizim için çok büyük bir nimet. Ağaçlar ular altında kalmasın kampüslere taşıyalım diye Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2 adet ağaç sökme makinaları yollandı.”

“Gercüş’te adalet meslek yüksekokulu kurarız”

Gercüş ilçesinde Adalet Meslek Yüksekokulu kurulması için planlamalar yapıldığını söyleyen Durmuş, “Gercüş’te kaymakam bey MYO istedi. MYO kurmak için Gercüş nüfusu kurtarmıyor. Az bir nüfusu var ama okuyan ve kültürlü bir ilçemiz. Mardin’in Midyat ilçesi nüfusunu göstererek oraya Adalet Meslek Yüksekokulu kuracağız. Bu bölümde mübaşir ve gardiyan yetiştiren bölümleri olan 2 yıllık Adalet Meslek Yüksekokulu planlamasını YÖK’e yazdık. Arkadaşlar dosyayı hazırladılar ve sunduk. İnşallah hayata geçer. Ben bizzat kendim gidip YÖK’te de savunacağım. Gercüş’te Adalet Meslek Yüksekokulu kurarız. Beşiri ilçemiz merkeze yakın. Batman ile Beşiri’yi ortak görüyoruz. Yüksekokul kurmak için nüfusu kurtarmıyor.” şeklinde konuştu.

Program soru-cevabın ardından sona erdi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.