Batman Üniversitesi Rektörü Yahudi Ulus Devlet yasasını kınadı

Batman Üniversitesi Rektörü Yahudi Ulus Devlet yasasını kınadı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof Dr Aydın Durmuş, işgalci siyonistlerin Yahudi Ulus Devlet yasasını kınadı.

İşgalci siyonistlerin sözde parlamentolarında kabul ettikleri ‘Yahudi Ulus Devlet’ yasasına tepkiler sürüyor.

Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş yaptığı yazılı açıklamada, siyonistlerin ‘Yahudi Ulus Devlet’ yasasını kınadı.

Siyonist işgal yönetiminin sözde parlamentosunda kabul edilen ‘Yahudi Ulus Devleti’ yasasının evrensel hukuk ilkelerini ayaklar altına aldığını ifade eden Rektör Durmuş, bu yasanın Filistinlilerin haklarını yok saydığını belirtti.

Yasada kendi kaderini tayin hakkının sadece Yahudilere yönelik bir hak olarak tanımlanmasının çağdışı ve ırkçı bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Durmuş, Yahudi Ulus Devleti yasasını kınadığını söyledi.

“Tüm ulusal ve uluslararası kurumları yasayı kınamaya davet ediyorum”

Durmuş, kınama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yasada, işgal altında tutulan Kudüs’ün işgal yönetiminin başkenti olarak ilan edilmesi, aynı yasada BM kararlarıyla hukuk dışılığı defaten tescillenmiş yerleşim yerlerinin teşvik edilmesi ise asla kabul edilemez. Yasada kendi kaderini tayin hakkının sadece Yahudilere yönelik bir hak olarak tanımlanması ise çağdışı ve ırkçı bir yaklaşımdır. Filistin’de sürdürülen işgale ve hukuk dışı uygulamalara kılıf bulunmasını ve iki devletli çözüm vizyonunun ortadan kaldırılmasını amaçlayan söz konusu yasayı kınıyor ve tüm ulusal ve uluslararası kurumları ve insanlığı bu yasayı kınamaya ve yaptırım uygulamaya davet ediyorum.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.