Batman Üniversitesi şehit ve gazi ailelerini ağırladı

Batman Üniversitesi şehit ve gazi ailelerini ağırladı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, şehit ve gazi ailelerini ağırladı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman'daki bini aşkın şehit ve gazi yakınını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 3 ayların başlangıcı dolayısıyla sabah kahvaltısında ağırladı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesi ile başladı.

Üniversitede gerçekleştirilen programda konuşan Rektör Durmuş, kadınların sadece bir günde hatırlanmaması gerektiğini söyledi.

Kadınların yerinin her zaman için farklı olduğunu vurgulayan Durmuş, "8 Mart işin bahanesi, bizim için kadınlarımız başımızın tacıdır, her gün bizim için kadınlar günüdür. Bu anlamlı günün 3 ayların başlangıcına denk gelmesi ise ayrıca bir değer kattı. İnşallah Recep, Şaban ayları bizler için hayırlı olur, Rabbim bizleri Ramazan ayına da kavuşturur. Şehitlerimizi bu vesile ile rahmetle anıyorum, dualarımız daima onlarla. Gazilerimize minnet borcumuzu hiç bir zaman ödeyemeyiz." dedi.

Durmuş, Batman Üniversitesi olarak her zaman için şehit yakınları ve gazilerin yanında olduklarını kaydetti.

“Şehit yakınları ve gazilere ne yapılsa az” diyen Durmuş, şöyle devam etti:

"Onlar bizim için bu toprakları vatan kılmak için savaştılar, canlarını ortaya koydular. Şehit yakınlarımıza sabırlar diliyorum. Gerçekten çok zor bir şey ama onların başı daima dik olsun. Çünkü bu vatan için en sevdikleri varlıklarını kaybettiler. En sevdikleri varlıkları bu vatanın bağrında yatıyor. Bizler de her zaman Batman Üniversitesi olarak her konuda elimizden geldiğince yanlarında olacağız."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.