Batman Üniversitesi’nde ilk rektör adayı açıklandı

Batman Üniversitesi’nde ilk rektör adayı açıklandı

Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Üniversitesi için rektörlük adaylığını açıkladı.

Daha önce rektör yardımcılığı da yapan Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Durmuş, yaptığı açıklamada, Batman Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğunu duyurdu.

Adaylığını açıklayan Durmuş, “Mensubu olmaktan şeref duyduğum ve bünyesinde 30 yıldır akademisyen ve idareci olarak hizmet ettiğim üniversite camiasında; gelecekte önemli yer ve konuma gelmesini hedeflediğimiz Batman Üniversitesi’nin önümüzdeki aylarda yapılacak olan rektörlük seçimlerine, hedeflerimiz doğrultusunda, rektör adayı olduğumu açıklamaktan onur ve mutluluk duymaktayım.” dedi.

Üniversiteyi gelişen ve değişen dünya üniversitelerinin seviyesine ulaştırmak için aday olduğunu belirten Durmuş, “Hızla gelişen ve değişen küresel dünyada üniversitemizi, gelişmiş ülkelerin üniversiteleriyle entegre ve onlarla her alanda rekabet edebilir bir bilim merkezi haline getirmek en önemli misyonumuz olacaktır. Akademisyen odaklı bir yönetim anlayışı içerisinde bilimsel araştırma ve faaliyetlere üniversitemizin imkânları çerçevesinde her türlü destek verilecek ve bilimsel çalışmaların niteliğinin artırılması sağlanacaktır. Bilim ve teknolojide farklı ve yaratıcı fikirleri olan, serbest ve özgür düşünebilen bireylere sahip, bütün görüşlerin olabildiğince akademik düzeyde özgür bir şekilde tartışılabildiği üniversite, bir başka hedefimiz olacaktır. Herhangi bir izmin ve ideolojik yapıya ait ilkelerin öğretildiği ve herkese bu doğrultuda tek tip elbise giydirilmeye çalışıldığı bir üniversite asla olmayacaktır.” diye konuştu.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler