Batman Valiliğinden demiryollarında ilaçlama uyarısı

Batman Valiliğinden demiryollarında ilaçlama uyarısı

Batman Valiliği, otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacak demiryolu hat ve istasyonlarına vatandaşların ve hayvanlarının yaklaşmamaları uyarısında bulundu.

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, 24-25-26 Mayıs tarihleri arasında demiryolu hat ve istasyonlarında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını bildirdi.

Açıklamada, ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşları ilaçlama yapılan demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilere yaklaşmamaları, hayvanlarını otlatmamaları konusunda uyardı.

Açıklamada, “Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Sivas il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 22 Mayıs-02 Haziran 2019 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır. Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından;  Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları,  belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları önemle duyurulur. İlaçlama programı şöyle; 24-25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt il sınırları içerisindeki Malatya-Diyarbakır ve Kurtalan istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.” denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.