Batman Valisi Kozluk’ta incelemelerde bulundu

Batman Valisi Kozluk’ta incelemelerde bulundu

​Batman Valisi Ahmet Deniz, Kozluk ilçesi ve ilçeye bağlı bazı köylerde incelemelerde bulundu.

Batman Valisi Ahmet Deniz, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Kozluk ilçesini ve ilçeye bağlı bazı köyleri ziyaret etti.

Vali Deniz’i, Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı İlkay Güleryüzlü ve birçok kurum amiri karşıladı.

İlk etapta Kozluk Gümüşörgü (Tımok) karakolunda incelemelerde bulunan Deniz, daha sonra Kozluk ilçe merkezinden başlayıp Gümüşörgü köyünden geçerek Sason’a uzanan yeni yolun asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden yapılan yol ile ilgili bilgi alan Deniz, daha sonra yol üzerinde bulunan köylerde köylülerle muhabbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ardından Kozluk çarşı merkezinde esnafları ziyaret eden Deniz, ilçe esnaflarıyla beraber çay içerek bir süre muhabbet etti. Yapılan ziyaretlerde ilçe esnafının memnuniyeti gözlerden kaçmazken bazı vatandaşlar ise Deniz’in gelişini fırsat bilerek bazı sorun ve sıkıntılarını ilettiler.

Çevre düzenlemesi yapılan Tarihi Kozluk Kalesinde de incelemelerde bulunan Deniz, kale düzenlemesiyle ilgili müteahhitlerden bilgi aldı. Kalede bulunan okul öğrencileriyle yakından muhabbet eden Deniz, öğrencilerle okumanın önemi üzerine sohbet ederek Hamam mahallesinde okul öğrencilerine hediye dağıttı.

İlçe de bulunan 450 yıllık Tarihi Hıdır Bey Camisini de ziyaret eden Deniz, burada tarihi cami hakkında yetkililerden bilgi alarak caminin restore edilmesi hususunda yardımcı olacaklarını belirtti.

Değirmendere, Tosunpınar, Armutlu ve Geçitaltı köylerine de ziyarette bulunan Deniz, burada Geçitaltı üzerinden Sason ilçesine bağlanacak yolda devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Armutlu köyünde bir taziyeye de giden Deniz, daha sonra Geçitaltı köyünde bulunan 121 yaşındaki Mehmet Reşit Ak’ı ziyaret ederek kendisiyle bir süre muhabbet etti.

Köylülerin sıcak ilgisiyle karşılaşan Deniz, Tosunpınar köyü Ayngebire piknik alanında yenilen akşam yemeğinin ardından ilçeden ayrıldı. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA) 




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.