Batman ve Diyarbakır'da 5 yabancı uyruklunun oy kullanılan binalara girişi engellendi

Batman ve Diyarbakır'da 5 yabancı uyruklunun oy kullanılan binalara girişi engellendi

Diyarbar'ın Lice ve Batman'ın Gercüş ilçelerinde bir grup HDP’liyle beraber okulları ziyaret etmek isteyen ve gözlemci akreditasyon kartı bulunmadığı tespit edilen 4’ü İtalyan uyruklu 5 kişinin oy kullanılan binalara girişi engellendi.

Diyarbar'ın Lice ve Batman’ın Gercüş ilçelerinde bir grup HDP’liyle beraber okulları ziyaret etmek isteyen ve gözlemci akreditasyon kartı bulunmadığı tespit edilen 4’ü İtalyan uyruklu 5 kişinin oy kullanılan binalara girişi İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından engellendi.

Lice Kaymakamlığı, ilçede bir grup HDP’liyle beraber okulları ziyaret etmek isteyen ve gözlemci akreditasyon kartı bulunmadığı tespit edilen 3’ü İtalyan uyruklu 4 kişinin oy kullanılan binalara girişinin İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından engellendiği belirtildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, 24 Haziran 2018 seçimleri ile ilgili vatandaşların oy kullanma işleminin ilçede güvenli bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, "İlçemizde bir grup HDP’liyle beraber okulları ziyaret etmek isteyen ve gözlemci akreditasyon kartı bulunmadığı tespit edilen 3’ü İtalyan uyruklu 4 kişinin oy kullanılan binalara girişi İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından engellenmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında Karahasan mahalle muhtarının "mahalleli adına oy kullandığı" iddiaları da yalanlandı.

"Muhtar mahalleli adına oy kullandı" iddiaları yalanlandı

Açıklamada, "Karahasan mahalle muhtarının okul koridorunda beklemek suretiyle vatandaşları sandıklara yönlendirdiği yönünde aldığımız ihbarı değerlendirerek mahalle muhtarı bina dışına çıkarılmıştır. Bu olaya yönelik sosyal medyada yayınlanan ‘muhtar mahalleli adına oy kullandı, muhtar gözaltına alındı’ haberleri asılsızdır." İfadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca sosyal medyaya yansıyan kolluk kuvvetlerinin sandık müşahitlerine baskı yaptığı ve tehdit ettiği haberi gerçeği yansıtmamakla birlikte belli bir amaca yönelik algı operasyonu olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

Kaymakam Çelik'ten açıklama

Lice Kaymakamı Abdulkadir Çelik, ilçede seçim güvenliği ile ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını vurgulayarak, vatandaşların güvenli bir şekilde sandık başına gidip vatandaşlık görevini yerine getirdiğini söyledi.

Çelik, sandık güvenliği ve seçmenlerin huzurlu bir ortamda oy kullanmaları için gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığının altını çizerek bunun takibini yaptıklarını söyledi.

Çelik, sosyal medyada yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Batman'da yabancı uyruklu bir kişinin okullara girmesi engellendi

Batman'ın Gercüş ilçesinde de İtalyan uyruklu Chistina Elisa C. isimli kadının okullara girmesine müsaade edilmedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Batman’ın Gercüş ilçesine gelerek HDP adına seçimlere müdahale ettiği iddia edilen 62 yaşındaki İtalyan uyruklu Chistina Elisa C. İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından engellendi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler