Batman'a kavurmayı getiren aşçı

Batman'a kavurmayı getiren aşçı

Batman’da 60 yıldır aşçılık yapan 76 yaşındaki Mehmet Şükrü Avadus, kavurmayı Batman’a ilk getiren kişi olarak nam yaptı.

Bölgenin en eski aşçılarından biri olan ve 60 yıldır aşçılık yapan 76 yaşındaki Mehmet Şükrü Avadus ile mesleğini konuştuk. 14 yaşında lokantada çalışmaya başlayan Avadus, 18 yaşında ise aşçılığa başlayan ve 60 yıldır aralıksız olarak bölge illerinde çalıştı.

Bölgenin tamamında aşçılık yapmış ve birçok yemeği Batman ve bölgeye kazandıran Avandus, kavurmayı Batman’a ilk getiren kişi olarak nam yaptı.

“Ailemizin aşçılığı Osmanlıya dayanıyor”

Dede mesleğinden gelme aşçı Avadus, “1951’de ilk giriştiğim meslek aşçılık oldu. 14 yaşımda lokantada çalışmaya başladım ve 18 yaşından beri aşçı olarak şimdiye kadar çalışıyorum. Bölgenin birçok yerinde çalıştım. Çalıştığım her yerde namım olmuş. Yaptığım yemekler arasından perde pilav, dolma, kavurma gibi yemekler ve tatlılardan irmik tatlısı yoğunlukla yaptım. Benim dedelerim de aşçılık yapmış. Ailemizin aşçılığı Osmanlıya dayanıyor. Dedemler, amcamlar amca çocuklarım hepimiz aşçılık yapmışız.” şeklinde belirtti.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler