​Batman’da 15 Temmuz anma programı düzenlendi

​Batman’da 15 Temmuz anma programı düzenlendi

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde meydana inen halka hitap eden Batman Valisi Hulusi Şahin, "Bu ihaneti asla unutmayalım ve unutturmayalım." dedi.

FETÖ'nün ABD'nin desteğiyle 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin 3’üncü yıldönümü dolayısıyla Batman Valiliği tarafından anma programı düzenlendi. Batman'da vatandaşlar 15 Temmuz günü bir kez daha meydana indi.

Batman Valiliği Adalet Bulvarı üzerinde bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine bir kez daha tepki gösterirken, darbe girişiminin başarısız olmasını ise kutladılar. Etkinliğe katılan binlerce vatandaş sık sık tekbirler getirdi.

Protokolün de katıldığı etkinlik Hafız Şeyh Münir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 15 Temmuz şehit ve gazileri için dua etti. Daha sonra program, slayt gösterimleriyle devam etti.

İstanbul'daki Yeşilköy Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen anma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak dinlendikten sonra ilahi ve marşlar seslendirildi.

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Batman Valisi Hulusi Şahin, alanı dolduran vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Şahin, "15 Temmuz zaferiyle beraber biz 16 Temmuz sabahı çok daha güçlü, büyük bir Türkiye’ye uyandık. Biz bugün kahramanlarımızla övünüyoruz. Kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Ama bilin ki hainleri de unutmamak lazım. Bu ihaneti asla unutmayalım ve unutturmayalım. Fethullah Gülen adındaki sahte peygamber, kendini Mehdi, kâinat imamı ilan eden papaz bizim evlatlarımızı kandırdı. Bizim evlatlarımızı mankurtlaştırdı ve bize karşı silah çeker hale getirdi. Kendi silahlarımızla maalesef şehit olduk. Bir daha 15 Temmuzu yaşamamak için uyanık olmalıyız. Öyle uyanık olmalıyız ki evlatlarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz." diye konuştu.

Program ilahilerin seslendirilmesinin ardından son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler