​Batman'da 15 Temmuz konulu konferans düzenlendi

​Batman'da 15 Temmuz konulu konferans düzenlendi

Batman İl Müftülüğü tarafından "Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha" konulu konferans verildi.

ABD destekli gerçekleşen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Batman İl Müftülüğü tarafından "Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha" konulu konferans 15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın eşi Saadet Varank’ın katılımıyla gerçekleşti.

15 Temmuz şehitlerini anma ve milli birlik günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, İl Vaizi İbrahim Halil Yakut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra sırasıyla İl Müftüsü Turgut Erhan, Vali Ahmet Deniz, 15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın eşi Saadet Varank birer konuşma yaptı.

Tarihin en ağır imtihanlarından bir tanesini yaşayan ülkenin, 15 Temmuz gecesi hayâsız bir akıma maruz kaldığını belirten İl Müftüsü Erhan, “Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti, silahlı kuvvetimizin gayretiyle bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir. Arkasına birçok şer odağının desteğini alarak güçlenen ve sadece darbe değil, aynı zamanda katliam planları yapan FETÖ yapılanmasının karşısında milletimizi muzaffer eyleyen hiç şüphesiz Allah’a olan imanı ve vatana olan aşkıdır.” dedi.

“Bu coğrafya bundan daha büyük bir ihanet görmedi”

Yaklaşık iki yıl önce 15 Temmuz gecesinde FETÖ’nün saldırısıyla karşılaştıklarını anımsatan Vali Ahmet Deniz, “Bu Anadolu coğrafyasını işgal etmek amacında olan bu güçler, Çanakkale’de saldırdılar. O gün emellerine ulaşamayınca sonrada kurtuluş savaşında mağlubiyeti alıp kaçanlar, 27 Mayıs darbesinde Başbakan Adnan Menderesi asanlar aynı zihniyetin mensubu, aynı güçlerdir. Perdenin arkasında onlar var. Zamanında kendileri saldırdılar, başaramadılar; ama artık günümüzde direk kendileri çıkmıyor, piyonlarını sürüyorlar. İşte FETÖ tam bir piyonların darbesi. 35-40 yıldır PKK’yi de, DEAŞ’ı da başımıza bela eden aynı zihniyettir. Bu coğrafyada hep ihanetler yaşadık; ama 15 Temmuz’daki yaşanan ihanet, ihanetlerin tam zirvesiydi. Bu coğrafya bundan daha büyük bir ihanet görmedi. Onun için unutmayacağız, unutturmayacağız.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri slayt gösterimiyle devam etti. Programda Hüseyniye Kız Kur’an Kursu öğrencileri şehitleri anlatan kısa bir gösteri yaptı.

Daha sonra 15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın eşi Saadet Varank, gözyaşları içerisinde15 Temmuz gecesini ve eşini anlattı. Konuşma sırasında programda sık sık duygulu anlar yaşandı.

Yapılan konuşmanın ardından Batman Valisi Deniz ve eşi tarafından Varank’a çiçek ve plaket takdimi yapıldı.

Programa; Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz'in yanı sıra; 15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın eşi Saadet Varank, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, imam ve Kur’an Kursu hocaları ile vatandaşlar katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.