Batman’da 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

Batman’da 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

​15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Batman’da 3 dilde mevlit okutuldu.

Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Kudret Camisinde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Batman Valisi Ahmet Deniz, 15 Temmuz darbe girişimi seneyi devriyesi dolayısıyla mevlit programı öncesi sabah saatlerinde Seyitler Mahallesi Karşıyaka Mezarlığında metfun olan askerlerin kabirlerini ziyaret etti.

Ziyarette Kur’an okunup, İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından dualar edildikten sonra Vali Deniz, kabir ziyaretinin ardından Karşıyaka Mezarlığından ayrıldı. Vali Deniz daha sonra Kudret Camisinde 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen Hatmi Şerif Duası ve Mevlid-i Şerif programına katıldı.

İl Müftülüğü görevlileri tarafından 3 dilde okutulan mevlide, Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program; Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere 3 dilde okutulan mevlidin ardından vatandaşlara yapılan ikramlarla son buldu.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Vali Deniz, “Bugün öğle namazında şehitlerimizin anısına Mevlid-i Şerif okundu dualar edildi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü şehitlerimizi anıyoruz. gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki onlar sayesinde biz buradayız kahraman yiğitler sayesinde biz buradayız. Bu toprakları vatan yapan onlar onlara çok şey borçluyuz. Allah’tan (cele celaluhu) rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.” dedi. 

Şehitlerin hatırasına Mevlid-i Şerif okutulduğunu söyleyen Batman AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir şöyle konuştu:

“15 Temmuzun ikinci yıl dönümü anma programı çerçevesinde bütün Türkiye’de olduğu gibi Batmanımızda da 15 Temmuz haftası dolayısıyla etkinliklere katılıyoruz. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan  (celle celaluhu) rahmet diliyorum. Gazilerimize de Rabbim uzun ve salih bir ömürler ihsan eylesin inşallah. Aziz milletimiz var olsun aziz milletimizin direnişiyle elhamdülillah Türkiye yeniden bağımsız bir Türkiye kendi ayakları üzerinde duran bir Türkiye pozisyonundayız şuan da Rabbim vatandaşlarımızın insanımızın eksikliğini vermesin tanklara, uçaklara, helikopterlere, kurşunlara karşı kendini siper, hedef eden o kahramanların anısını gene hürmetle yat ediyoruz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.