Batman'da 21 projede devletten destek alınacak

Batman'da 21 projede devletten destek alınacak

Batman’da, Genç Çiftçi Projesi kapsamında sunulan projelerden 21’i kabul görerek devletten destek almaya hak kazandı.

Batman’ın Beşiri ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında sunulan projelerden 21’i kabul görerek devletten destek almaya hak kazandı. 2018 yılı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında desteklemeye hak kazanan genç çiftçilerin belli olması ile sözleşme imzalanmaya başlandı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beşiri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Uras, "Genç Çiftçi Projesi 2016 yılında bakanlığımız tarafından uygulamaya konulmuş bir projedir. 2018 yılı içinde bir adet arıcılık, bir adet kapama Antep fıstığı meyve bahçesi, bir adet büyükbaş manda, 8 adet küçükbaş koyun,10 adet büyükbaş sığır projesi ile toplamda 21 adet projemiz kabul gördü. Bu genç çiftçilerimize şimdiden bereketli ve bol kazançlar diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Uras, “Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, köyden kente göçün önüne geçilerek kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla Bakanlığımızca Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi programı 2016 yılında uygulamaya girmiştir.” ifadelerini kullandı.

Beşiri’de 2 yıl içinde 59 projenin desteklendiğini belirten Uras, “2016 ve 2017 yılları içerisinde ilçemizde Genç Çiftçi Projesi kapsamında büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı ve kapama meyve bahçesi gibi 59 proje için, proje başına 30 bin TL olmak üzere karşılıksız hibe ödemesi yapılmıştır. 2018 yılı için Bakanlığımızca Genç Çiftçilere yönelik uygulanan projede 2-30 Nisan tarihinde başlayan başvuru süreci ile 21 genç çiftçimiz, projeden faydalanmaya hak kazanmış olup, istenen belgelerin tamamlanmasından sonra kendileri ile sözleşme yapılacaktır. Son olarak emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve diğer emeği geçenlere teşekkürlerimi buradan sunuyorum. Genç Çiftçi Projesi kapsamında hak sahipliği kazanan bu projelerin genç çiftçilerimize, üreticilerimize, ilçemiz ve ülkemiz tarım ve hayvancılığına hayırlı ve bereketli olmasını dilerim.” açıklamasında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler