Batman’da 300 yataklı hastanenin inşaat çalışması en kısa sürede başlayacak

Batman’da 300 yataklı hastanenin inşaat çalışması en kısa sürede başlayacak

Batman’da yapılması planlanan ancak inşaatına aylardır ara verilen 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanenin yapımına en kısa sürede tekrar başlanacağı belirtildi.

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Sünger İLKHA’ya yaptığı açıklamada, yapılması planlanan ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle çalışması duran 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesinin inşaat çalışmalarının en kısa sürede kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

İhale sürecinin ardından hastanenin hızlı bir şekilde bitirilmesinin hedeflendiğini aktaran Sünger, “Yeni kadın doğum ve çocuk hastanemiz 300 yataklı olarak projelenmiş bir hastanemizdir. Yüklenici firma tarafından iş tasfiye edildiğinden yeni bir ihale sürecine girildi. TOKİ tarafından tekrar yakın bir zamanda ihaleye çıkılacağı bilgisi bize verildi. İnşallah kısa süre içerisinde ihale süreci tamamlandıktan sonra inşaat tekrar başlayacaktır. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 38’dir. Bundan sonra hızlı bir şekilde bitirilmesi bekleniyor. Aksaklıklar olmasaydı hastanemiz 2019 yılında bitmiş olacaktı ama bir bekleme süreci oldu. Bundan sonra artık yeni ihalede hastanenin ne zaman biteceği belli olacaktır.” dedi.

Kadın doğum ve çocuk hastanesinin tamamlanmasıyla büyük bir sıkıntının giderileceğini vurgulayan Sünger, “Kadın doğum ve çocuk hastanemizde yatak sıkıntısı var ve ciddi bir yatak sayısına ihtiyacımız var. Ekstradan bize 300 yataklı bir kadın doğum ve çocuk hastanesi kazandırılmış olması bizi çok ciddi rahatlatır. Yatak doluluk oranı kadın doğum hastanemizde yüzde 100’e yakındır. Yeni hastane tamamlandığında mevcut hastanede yer bulamadığından başka hastanelere sevki yapılan hastalarımızın sayısı azalacak. Önemli bir ihtiyacımızı karşılamış olacağız.” diye konuştu.

“Batman sağlık alanında artık iyi bir yere gelecek”

Güney Çevreyolunda yapılması planlanan 200 yataklı yeni devlet hastanesiyle ilgili de bilgi veren Sünger, hastanenin yatak sayısını artırmak için çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Bölge Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin ihtiyaca cevap vermediği için sağlık hizmetlerinde bazı sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Sünger, “Yapılacak yeni hastanemiz 2018 yılı içerisinde proje ihalesine çıkılacak. İnşallah yeni yapılacak 200 yataklı devlet hastanemizin yatak sayısı da artırılıp tamamlandıktan sonra ve yeni kadın doğum hastanesi faaliyete girerse Batman sağlık alanında artık iyi bir yere gelecek. İnşallah sağlık yatırımlarının takipçisi olacağız ve Batman’a her türlü sağlık yatırımlarının gelmesi için elimizden ne gelirse yapacağız. Temel hedefimiz; tıbbi hizmet kalitesini bulunduğu konumdan daha da iyi bir konuma taşımaktır.” ifadelerini kullandı.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler