Batman’da 5 yaşındaki çocuk kalp ameliyatı oldu

Batman’da 5 yaşındaki çocuk kalp ameliyatı oldu

Batman’da ilk defa 5 yaşında doğuştan kalp anomalisi tanısı ile Batman’da Özel bir Hastanede Kalp Damar Cerrahları tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edildi.

Batman’da ilk defa 5 yaşında 18 kilo ağırlığında doğuştan kalp anomalisi tanısı ile Batman’da Özel bir HastanedeKalp Damar Cerrahisi kliniğine getirilen 5 yaşındaki Tekin Kaya Kalp Damar Cerrahları Operatör Doktor Fikri Kutlay, Operatör Doktor Rafet Tok Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Doktor Hasan Kaya tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edildi.

Doğuştan yaklaşık 2 cm’lik bir kalp deliği (ASD) ve beraberinde akciğerden gelen temiz kanın dökülmesi gereken yerden farklı bir kalp odağına açılması (PAVPD) tanılarıyla Batman’da Özel bir Hastanede Kalp Damar Cerrahisi polikliniğine getirilen Tekin Kaya isimli hasta yatırılarak operasyon hazırlıklarına başlandı.

Operasyon hakkında Kalp Damar Cerrahisi Operatör Doktor Fikri Kutlay; Düşük kilolu çocuk ve birden fazla kalp anomalisi ile beraber bulunan bu tür komplike vakaların erişkin kalp ameliyatlarına göre farklı bir yaklaşımla takip edilmesi gerekir. Geç kalındığı takdirde kalp yetmezliğine kadar gidebilen bu hastalıktayetmezlik oluştuktan sonra yapılacak operasyonların hastaya faydalı olamayacağına dikkat çekti ve Kalp Damar Cerrahisi kliniğinde düşük kilolu ve çocuk hastaların rahatlıkla opere olabileceğini söyledi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.