Batman’da anaokulu ve ilkokul müdürleriyle yılsonu değerlendirme toplantısı yapıldı foto

Batman’da anaokulu ve ilkokul müdürleriyle yılsonu değerlendirme toplantısı yapıldı foto

Batman’da anaokulu ve ilkokul müdürleriyle yılsonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Batman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda anaokulu ve ilkokul müdürleriyle yılsonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin Temiz, Şube Müdürleri Abdurrahman Kardaş, Abdulhakim Doğu, İshak Büyükkaya, Cemal Konakçı, ilkokul müdürleri ve anaokulu müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul öncesi eğitimde Batman’da okullaşma oranının istenilen düzeyde olmadığını, ilkokulda ise Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu ancak öğrenci devamsızlığının azaltılması konusunda daha fazla çaba harcanması gerektiğine dikkat çekti.

Kurtaran, “İradeleri dışında anne ve babaları tarafından eğitmemiz için bize emanet edilen öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlarken, aslında bir şekilde kendimize de iyi bir gelecek hazırlıyoruz. Eğitemediğimiz, akademik ve değerler eğitimini iyi bir şekilde veremediğimiz her çocuk, yarının sorunlu bir büyüğü olarak karşımıza çıkacaktır. Bu nedenle bize emanet edilen çocukları, güzel bir geleceğe hazırlarken, kendimize de iyi bir gelecek hazırlıyoruz. Bunun için nitelikli bir eğitim hepimizin derdi ve hedefi olmalı. İlimizde okul öncesi okullaşma oranı istediğimiz düzeyde değil, bu da doğrudan ilkokulu seviyesinde eğitimin kalitesini olumsuz etkiliyor. Okul öncesi okullaşma oranını hızlı bir şekilde arttırmalıyız. Ortaokul ve liselerde de eğitimin kalitesini arttırmak için ilkokulda iyi bir eğitimin yanı sıra çocuklara okuma alışkanlığını mutlaka kazandırmalıyız. Kitapla hem hal ve hem dem olan bir nesil yetiştirmeliyiz.” dedi.

Toplantı, okul müdürlerinin istek ve önerileriyle devam etti. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler