Batman'da arıcıların yüzü güldü

Batman'da arıcıların yüzü güldü

Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı, bu yıl bal verimi açısından iyi bir yıl geçirdiklerini söyledi.

Bal üretimi yapan arıcıların bu yılki sezonunun sona erdiğini bildiren Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sait Karabulut, arıcılar için verimli bir sezon geçirildiğini söyledi.

Ekonomiye önemli katkısı bulunan arıcılığın Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Batman'da da yaygın olarak yapıldığını anlatan Karabulut, bal sezonunun bu yıl verimli geçtiğini belirtti.

Arıcılığın Batman'da önemli bir gelişme kaydettiğini dile getiren Karabulut, bu sezon kovan başına güzel bir verim alındığına değindi. Arıcılığın daha çok geliştirilmesi için yetkililere de seslenen Karabulut, arı sahasının açılıp, arıcılığın yapıldığı yerlerde bal bitkisinin ekilmesini istediklerini ifade etti.

Arıcılık sezonunun mart ile nisan aylarında başladığını belirten Karabulut, "Arıcılar bu sene sezonu bitirdiler. Kimi burada kimi de Akdeniz'de konaklamaya başladılar. Bu sene geçen seneye nazaran kat kat verimimiz iyiydi. Bu bölgemizde arıcılığın geliştirilmesi ve daha kapsamlı bal bitkilerinin ekilmesi için devletten bir çalışma bekliyoruz." dedi.

"Arıcılık destek görürse daha iyi gelişir"

Bu yıl bal veriminin iyi geçmesinin kendilerini sevindirdiğini dile getiren Karabulut, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen sene kovan başına 5 kiloyu bulamadık, bu sene 5 kilonun üzerindeydi ve hatta 10 kilo bulan oldu. Arıcılık destek görürse daha iyi gelişir. O yüzden bizler destek bekliyoruz. Şu anda 400 küsur üyemiz var. Bunlardan 300 küsuru aktif, diğerleri pasiftir. Millet arıcılığa yöneliyor ve bence arıcılık iyi bir şeydir."

"Arıcılığın gelişmesi için bal bitkisi ekilmesini istiyoruz"

Kentteki ilçeler arasında arıcılığın en fazla Sason'da yaygın olarak yapıldığını sözlerine ekleyen Karabulut, yetkililere seslenerek, "Gercüş, Batman merkez, Kozluk ve Hasankeyf'te daha çok arıcılık yapılmaktadır. Arıcılığın geliştirilmesi için yetkililerden, arı sahasının açılmasını istiyoruz. Bal bitkisinin, ormanının ekilmesini istiyoruz. Arıcılığın iyice gelişmesini istiyoruz. İlkbahar, yaz ve sonbahar ormanları dikilmelidir. Bu şekilde kademeli dikilirse arı faydalanır. Hepsi bir mevsimde olduğu zaman bir haftada bitiyor ve arı sadece bu bitkilerden bir hafta tek faydalanıyor. Bu şekilde olursa arı gelişir, bolca bal yapar ve hepimiz kazanırız." ifadelerini kullandı.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.