Batman’da ayağı parçalanan çocuğa serbest doku nakli yapıldı

Batman’da ayağı parçalanan çocuğa serbest doku nakli yapıldı

Batman’da ayağının üstünden minibüs geçmesi sonucu ayak dokusunun tamamına yakınını kaybeden 9 yaşındaki Serkan Emeç’in sırtından doku nakledilerek ayağı tedavi edildi.

Batman’da ayağının üstünden minibüs geçmesi sonucu ayak dokusunun tamamına yakınını kaybeden 9 yaşındaki Serkan Emeç isimli çocuğun ayağı, Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapan plastik cerrah Op. Dr. Fatih Ceran tarafından yapılan başarılı operasyonla kurtarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Ceran, “Hasta bize geldiğinde ayağı kötü durumdaydı. Acil müdahale çok önemliydi. Hemen operasyona aldık. Yaklaşık 10 saat süren ve ancak 3’üncü düzey hastanelerde yapılabilen bu operasyonla hastanın sırtındaki cilt ve kas dokusu alınarak serbest doku nakli yaptık. Bu ameliyatla yeni ayak dokusu oluşturuldu. Yapılması çok zor olan bu ameliyat sonrası 5 gün boyunca gece-gündüz hastanede kalarak hastanın saatlik takiplerini yaptık. Ameliyat sonrası ayağı kurtulan hasta Serkan Emeç artık yürüyüp koşabiliyor.” dedi.

Ayağını kullanabilmenin mutluluğunu doktoruna sarılarak gösteren Serkan, “Çok kötü bir kaza geçirdim. Yürüyemem sanıyordum fakat şimdi koşabiliyorum. Çok mutluyum. Doktorum benimle çok ilgilendi. Ona çok teşekkür ediyorum.” diyerek sevincini dile getirdi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.