Batman’da balıkları tezgâhta değil buzdolabında sergiliyorlar

Batman’da balıkları tezgâhta değil buzdolabında sergiliyorlar

Termometrelerin bazen 50 dereceyi gösterdiği Batman'da balıkçılar, ürünlerini tezgâhlarda değil buzdolaplarında sergiliyorlar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün az bulutlu ve açık geçen Batman'da hava sıcaklığı 39 derece. Ancak termometrelerin bazen 50 dereceyi gösterdiği kentte balıkçılar, ürünleri taze olarak satabilmek için farklı yöntemlere başvuruyorlar.

Şehrin kavurucu sıcaklarında balığı tezgâhta sergileyemediklerini belirten esnaf, ürünlerini dolapta muhafaza ederek, taze bir şekilde müşteriye sunuyorlar.

"Sabah tezgâha konulan balık, akşama yetişmeden bozulur"

Yıllardır balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Emrullah Saydu, "Havalar sıcak olduğu için balıklarımızı genelde dolapta saklıyoruz. Bu nedenle müşterilerimiz memnun, balıklarımız da bozulmuyor. Bu yöntem satışlarımıza iyi yansıyor. Batman sıcaklarında sabah tezgâha konulan balık, akşama yetişmeden bozulur. Bu nedenle dolapta satıyoruz. Yaz mevsiminde balık işi düşüktür. Bu nedenle balıkları dolapta muhafaza ediyoruz. Dışarıda satılmaz." dedi.

Batman'da hava sıcaklığı yüksek olduğu için müşterileri için balığı depoda sakladıklarını dile getiren Ercan Ceylan da şunları söyledi: "Tezgâhlara koyduğumuz balıkları da buzla kaplıyoruz. Müşterilerimize daha taze balık vermek için uğraşıyoruz. Havaların sıcak olması işimize engel değildir. Balıklarımızı muhafaza ediyoruz."

"Balıklar buzlu mekânlarda muhafaza ediliyor"

Hangi esnaf balıklarını en iyi şekilde muhafaza ediyorsa ondan alışveriş yaptıklarını kaydeden müşterilerden Habip Taşan ise "Günlük tüketen toplum olduğumuz için balıklar konusunda da özellikle tercih ettiğimiz yerler vardır. Balıklar buzlu mekânlarda muhafaza ediliyor. Genel itibarıyla günlük tükettiğimiz ve balıkçılar balığın tazeliğini korudukları için sıkıntı yaşamıyoruz. Bu yüzdende balık tercih ediyoruz. Balık muhafaza edildikten sonra her mevsimde tüketilebilir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler