Batman’da binlerce kişi PKK’ye karşı yürüdü video foto

Batman’da binlerce kişi PKK’ye karşı yürüdü video foto

Batman’da siyasi partiler ile 50’yi aşkın STK öncülüğünde, “Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet” temasıyla düzenlenen yürüyüşe katılan binlerce kişi, PKK’nin artan bombalı saldırılarına tepki göstererek lanetledi.

Batman’da siyasi partiler ve sivil soplum kuruluşlarının öncülüğünde, “Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet” temasıyla düzenlenen yürüyüşe  katılan binlerce kişi, son zamanlarda PKK’nin artan bombalı saldırına tepki gösterip lanetledi.

Esentepe Kavşağı’nda saat 18.00’da toplanan ve ellerinde Türkiye ile Tevhid bayrakları ile afişler taşıyan  binlerce kişiden oluşan halk, Atatürk Parkı’na kadar yürüyüş yaptı.

Yapılan yürüyüşte sık sık tekbir getiren  katılımcılar, ‘Kahrolsun PKK’ , ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ sloganları attı. Yürüyüşün ardından Valilik önünde toplanan binlerce kişi, attıkları sloganlarla PKK’ye tepkisini bir kez daha dile getirdi.

“FETÖ’nün ardından kaos tezgah nöbetini PKK devralmıştır”

Burada yapılan basın açıklamasını Şefik Sevim okudu.

Bölgede gerçekleştirilen bombalı saldırılarla savaş havası estirilmek istendiğine dikkat çeken Sevim, “Geçtiğimiz günlerde Kızıltepe’de, Diyarbakır’da Ongözlü Köprü’de, Batman-Diyarbakır  üç yol mevkiinde, Van’da, Elazığ’da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen eylemlerle bölgede tam bir savaş havası estirilmektedir. Buna geçen gece bir çiftin en mutlu günü olan düğünlerinde ve tamamen sivil insanların arasında patlatılan bombayla katledilen 50’den fazla insanın ölümüyle sonuçlanan vahşet de eklenerek, ülke tam bir kaos ve korku atmosferiyle rehin alınmak istenmektedir. FETÖ tarafından başarılamayan darbe girişiminin ardından kaos tezgahlama nöbetini başta PKK olmak üzere DAEŞ, DHKP-C ve bilumum örgütlerin devraldığı anlaşılmaktadır.” dedi.

“Kürtler artık, alçakça eylemlerin savunulabilir tarafının olmadığını görmelidir”

Genç, yaşlı, kadın, çocuk ayırmaksızın onlarca kişinin katledildiği, yüzlerce insanın da yaralandığı bu tür saldırılar ile Kürtler adına savaştığını iddia edenlerin, başta Kürtler olmak üzere tüm sivilleri, karanlık bir ateş çemberinde yaşamaya mahkûm ettiğinin görüldüğünü belirten Sevim, “Coğrafyamıza kan, kaos ve katliamları bir kader olarak dayatanların aslında küresel emperyal güçler olduğu bilinmektedir. Sadece içerdeki partnerlerinin değiştiği ve nöbeti sırasıyla devraldığı gözlenmektedir. Çocuk, kadın veya yaşlı kimseyi ayırt etmeyen bomba yüklü araçlarla yapılan bu tür alçakça eylemlerin savunulabilir ve izah edilebilir bir tarafının olmadığını artık başta Kürtler görmektedir.” diye konuştu.

“Halka reva görülen yıkım sorgulanmadıkça saldırılar devam edecektir”

Açıklamanın devamında Sevim, şunları söyledi:

“Son bir yılda kendi sempatizanlarının yoğunlukta olduğu il ve ilçelerde hendek siyasetiyle insanları evlerini terk etmeye zorlayan, savaş alanına çevirdikleri şehirlerdeki evlerini viraneye çeviren PKK zihniyeti,  halka reva gördüğü bu yıkımın sorgulanmaması nedeniyle Kızıltepe, Ongözlü köprü ve Diyarbakır üçyol, Van ve Elazığ’daki saldırıların benzerini  pişkince gerçekleştirmeye devam edecektir. İşin acı olan bir diğer yönü de temel yaşam hakkından, temel insan haklarından sürekli bahseden kuruluş veya şahıslardan her ne hikmetse ne şehirleri talan eden hendek siyasetini, ne Dürümlü katliamını, ne de sivil yerleşim alanlarında masum insanların hayatını karartan bu tür saldırıları kınayabilecek  bir tepki duyulamamasıdır.”

Yürüyüş basın açıklamasının okunmasının ardından son buldu.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler